Sociale medier

DR dropper TikTok

DR fraråder medarbejdere at bruge TikTok på arbejdstelefoner og stopper et pilotprojekt med en P3-profil på den kinesiske app

DR slutter sig nu til den lange række danske virksomheder, myndigheder og politiske partier, der har meldt ud, at de fraråder brugen af appen TikTok på ansattes arbejdstelefoner.

Meldingen kommer, efter at Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed (CFCS) for nogle uger siden gik ud og frarådede statsligt ansatte i for eksempel ministerier at bruge det sociale medie.

”Vi har naturligvis fulgt debatten tæt og gennemført en grundig vurdering af sikkerhedsrisikoen. På den baggrund frarådes alle medarbejdere nu at bruge og installere TikTok på arbejdstelefoner. For at sikre, at man fortsat kan arbejde journalistisk med mediet, når det måtte være nødvendigt, indkøbes der nu særskilte mobiler til TikTok-brug,” siger Niels Ammitzbøll, underdirektør for blandt andet HR, i en pressemeddelelse.

DR stopper samtidig et igangværende pilotprojekt med en P3- profil på TikTok.

”Vi synes ikke, det hænger sammen, at vi selv udkommer gennem et pilotprojekt, når vi nu fraråder vores medarbejdere at bruge appen,” siger Niels Ammitzbøll.

En trussel mod nationens sikkerhed

TikTok er udviklet og ejet af det kinesiske selskab Bytedance. Selskabet mistænkes for omfattende indsamling af brugernes data. Og for at videregive data til styret i Kina. Det har selskabet selv afvist.

Herhjemme har blandt andre Statsministeriet, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Forsvarsministeriet og Justitsministeriet forbudt appen på tjenestetelefoner og iPads.

I USA diskuteres det, om der skal indføres et nationalt forbud mod TikTok.

Ifølge Det Hvide Hus kan TikTok udgøre en trussel mod nationens sikkerhed.

0 Kommentarer