DR-direktør: Intet alternativ til at afskaffe lønnet frokost

"Det er naturligt, at medarbejderne reagerer, men der er efter vores opfattelse ikke alternativer," svarer DR-direktør Nikolas Lyhne-Knudsen på kritik fra medarbejderne af, at indsigelser ikke rokker ved ledelsens beslutning om at fjerne lønnet frokost

Nu tager DR-ledelsen til genmæle, efter at medarbejderne har kritiseret dem i en fælles udtalelse i dag.

Årsagen til kritikken er, at ledelsen vil afskaffe den lønnede frokostpause. I dag har medarbejderne modtaget et brev, hvor ledelsen afviser de indsigelser, der har været.

"Vi kan konstatere, at DR tilsidesætter velunderbyggede advarsler om, hvilke negative følger denne opsigelse vil få for de måder, vi arbejder på og dermed for organisationens produktivitet og effektivitet," skriver medarbejderne i deres udtalelse.

Du kan læse hele udtalelsen her.

Nødvendigt for spareplanen

Journalisten har bedt om et interview med Nikolas Lyhne-Knudsen, direktør for økonomi, teknologi og medieproduktion i DR. Men kommunikationschef Louise Brincker oplyser, at det af tidsmæssige årsager ikke har været muligt, og hun har derfor fremsendt skriftlige svar. Det har dermed ikke været muligt for Journalisten at stille opfølgende spørgsmål.

I det skrevne svar understreger Nikolas Lyhne-Knudsen, som han har gjort før, at afskaffelse af den lønnede frokostpause er nødvendig for at gennemføre spareplanen i DR:

”Vi har i DR en bunden opgave. Vi skal give brugerne det bedst mulige indhold for licensen, og vi skal sikre, at økonomien hænger sammen. Efter medieaftalen fra 2014 skulle vi frigøre 161 mio. kr. årligt. Der er lavet et stort effektiviseringsprogram, der er gennemført programlukninger, og afskaffelsen af den lønnede spisepause er også et element i denne samlede plan," udtaler Nikolas Lyhne-Knudsen i mailen.

Håber på fælles fodslag

Dansk Journalistforbund og andre fagforeninger har varslet en faglig voldgiftssag mod DR, fordi de ikke mener, den lønnede frokostpause kan afskaffes uden en ny overenskomst.

Nikolas Lyhne-Knudsen anerkender, at voldgiftssagen vil blive afgørende for forløbet.

"Vi afventer afgørelsen i de faglige voldgifter og håber og tror, at ledelsen og medarbejderne igen finder fælles fodslag og forsætter med at levere public service og nyheder til danskerne," lyder det.

Ingen alternativer

Han afviser, at der er reelle alternativer til at afskaffe den lønnede frokostpause, hvis DR's økonomi skal hænge sammen i lyset af de besparelser, der fra politisk side er blevet besluttet.

"Vi annoncerede beslutningen for ca. 14 måneder siden, og der har været løbende inddragelse af de faglige organisationer og information i DR om afskaffelsen af den lønnede spisepause. Det er naturligt, at medarbejderne reagerer, men der er efter vores opfattelse ikke alternativer, der sikrer, at økonomiplanen hænger sammen, og brugerne får mest muligt for licensen," udtaler Nikolas Lyhne-Knudsen i mailen til Journalisten.

Du kan læse alle Journalistens artikler om striden mellem DR og medarbejderne her.

0 Kommentarer