Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:11 13.10.2021 Anna Sol Jørgensen

DR-direktør: P6 og P8’s overlevelse afhænger af penge fra Folketinget

Hvis ikke Folketinget afsætter penge til at videreføre musikkanalerne P6 Beat og P8 Jazz, lukker kanalerne ved årsskiftet.

Det er budskabet fra Henrik Bo Nielsen, DR’s kulturdirektør, i et interview med Berlingske.

Han understreger overfor Berlingske, at DR ikke selv har mulighed for at videreføre kanalerne med de besparelser, mediehuset allerede har gennemført.

Meldingen fra Henrik Bo Nielsen kommer, inden at medarbejderne på P6 Beat og P8 Jazz i morgen er indkaldt til stormøde, hvor de vil få en opsamling på den seneste tids debat om kanalernes fremtid.

I starten af september præsenterede regering sit finanslovsudspil, og her var der ikke afsat penge til at videreføre de to radiokanaler til 2022. Kanalerne har i år kørt videre på en ekstrabevilling på 15 millioner kroner, som regeringen afsatte til at udskyde lukningen af P6 Beat og P8 Jazz.

P6 Beat har i det første halve år af 2021 gennemsnitligt haft 156.000 ugentlige lyttere, mens P8 Jazz har haft gennemsnitligt 120.000 lyttere om ugen. Det fremgår af et svar fra kulturminsiter Ane Halsboe-Jørgensen til Folketingets kulturudvalg.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder