Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:32 07.03.2023 Jakob Albrecht

DR-direktør går til forsvar for ny P3-chef

DR-direktør går til forsvar for ny P3-chef

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Isabella Hindkjær, den nye redaktionschef på P3, har fået jobbet på grund af sit ”åbenlyse talent”, forklarer DR’s direktør for Kultur, Børn og Unge, Henrik Bo Nielsen, i et indlæg i Berlingske.

Her forklarer han, at han ser sig nødsaget til at svare, når både DR og DR’s nye P3-chef ”skydes grundlæggende uhæderlige og politiserende motiver i skoene”.

Baggrunden er, at Isabella Hindkjær, der kommer fra Aller-magasinet Femina, er blevet kritiseret for at ville anlægge en mere aktivistisk linje og fremstå mere woke for de unge P3-lyttere.

Den konservative kulturordfører, Helle Bonnesen, har i Kristeligt Dagblad skrevet, at det ikke er DR’s opgave at missionere for særlige holdninger eller ”sandheder”, som ny P3-redaktionschef Isabella Hindkjær kalder dem.

Henrik Bo Nielsen understreger han, at valget af den nye P3-chef er sket på baggrund af hendes kompetencer, erfaringer og leverede resultater.

”At kandidater i tidligere job har ment både det ene og det andet, hverken kan eller vil vi tillægge nogen form for betydning. Vi holder ikke med nogen,” skriver han.

SENESTE NYT

Flere nyheder