DR-chef: Jeg håber på mere modne nyhedsværter

På TV Avisen er de mandlige værter ni år ældre end de kvindelige. Eller det var de. Men TV Avisens chef, Naja Nielsen, mener ikke, det er et problem. Hun håber derimod, at danske nyhedsværter bliver mere modne og erfarne, fortæller hun til Journalisten.dk.

På TV Avisen er de mandlige værter ni år ældre end de kvindelige. Eller det var de. Men TV Avisens chef, Naja Nielsen, mener ikke, det er et problem. Hun håber derimod, at danske nyhedsværter bliver mere modne og erfarne, fortæller hun til Journalisten.dk.
På Kvindernes Internationale Kampdag i torsdags skrev Kristeligt Dagblad, at TV Avisens kvindelige studieværter er ni år yngre end deres mandlige kolleger. En kønsforsker sagde endda, at det mindede om italienske tilstande.

»På italiensk tv ser man meget ofte ældre mænd og unge blondiner som værter. I Danmark har vi miniitalienske tilstande med meget få kvinder på skærmen, som er lidt op i alderen,« sagde Anette Borchorst fra Aalborg Universitet.

Tallene i Kristeligt Dagblad var dog 15 år gamle, kunne Berlingske Nyhedsbureau fortælle samme aften. Det var medieforsker og ekstern lektor på Københavns Universitet Vibeke Pedersen, som i 1997 nåede frem til aldersforskellen på 9 år mellem de mandlige og kvindelige DR-værter – og siden omtalt i undersøgelsen »Tv-værter, kommercialisering og køn i Norden«.

DR erklærede derfor også torsdag aften, at der ikke umiddelbart var noget problem. Tallene fra Kristeligt Dagblads historie førte dog til voldsom debat blandt journalister på Facebook.

Men selv om der umiddelbart ikke længere er samme problem som tidligere, så fortæller TV Avisens øverste chef, Naja Nielsen, i dag i et interview med Journalisten.dk, hvad hun mener om aldersforskellen på de mandlige og kvindelige værter.  Og også hvad der bør gøres.

Mener du, aldersforskellen er et problem?

»Det ville være et problem, hvis det var purunge kvinder og erfarne, modne mænd. Men kvinderne på TV Avisen er altså omkring 40 år, og det er svært at kalde ungt. De er ældre end flere ministre i regeringen,« siger Naja Nielsen.

Ikke desto mindre håber hun, at danske nyhedsværter i fremtiden bliver ældre.

»Jeg tror, vi kommer til at se, at nyhedsværter bliver ældre i Danmark. Jeg synes helt personligt, at vi har haft nogle år, hvor der har været for meget fokus på, at værterne skulle være unge. Det er også noget, vi har set i filmbranchen. Men det er samtidig vigtigt for en vært at være en god journalist, og det kræver, at man har erfaring. Derfor er jeg sådan set glad for, at gennemsnitsalderen er ret høj for både mænd og kvinder,« siger Naja Nielsen.

Så du forventer, at gennemsnitsalderen stiger de kommende år?

»Ja, og det ønsker jeg. Det er vigtigt, at vi får mere modenhed og erfaring. Men det kan der ikke sættes tal på. Vores mellemøstkorrespondent Puk Damsgård er et godt eksempel, hun er ikke ret gammel, men har rejst mere i og ved mere om de lande (hun arbejder i, red.) end mange, der er dobbelt så gamle.«

1 Kommentar

PREBEN FONNESTVED
24. SEPTEMBER 2018
24.9.18 aftenshow : KUNNE MAN
24.9.18 aftenshow : KUNNE MAN IKKE FÅ AFTENENS TVVÆRTER TIL AT TALE LIGESÅ "TYDELIGT" SOM BUBBER, HJERNEFORSKEREN, SKUESPILLEREN OG ARKITEKTEN !!! SELV MED GODE HØREAPPARATER ER DET GENERELT SVÆRT AT HØRE,NÅR UDSENDELSENS PROFESSIONELLE STARTER TYDELIGT OG SÅ DALER UDTALEN SÅ MEGET, SÅ MAN ER VED AT LUKKE FOR AFTENSHOWET, HVIS MAN IKKE HAVDE EN KONE, DER SELV GODT HØRENDE AF OG TILMISGTER ORD !!
MVH PREBEN FONNESTVED, BELSAGER 38, 2670 GREVE