search

DR-chef: Hensyn til følelser må vige

DR, Berlingske og Politiken offentliggør Kurt Westergaards tegning af Muhammed.

DR, Berlingske og Politiken offentliggør Kurt Westergaards tegning af Muhammed.

DR har allerede offentliggjort Kurt Westergaards tegning af Muhammed som en reaktion på PET's anholdelser af fem personer, der er mistænkt for at ville dræbe tegneren.

Tegningen er lagt ud på DRs hjemmeside, som et led i public service-kanalens dækning af sagen.
»Nyhedsværdien overstiger helt klart hensynet til ikke at krænke folks religiøse følelser yderligere«, siger nyhedschef Ulrik Haagerup til Journalisten.dk

»Der er nogen, der er mistænkt for at have planer om at dræbe mennesker på grund af tegninger på avispapir. Det er rystende, og offentligheden har krav på at få at vide, hvad der udløser den slags reaktioner«, siger Ulrik Haagerup.
Berlingske Tidende bringer for første gang Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen. Også Politiken genoptrykker tegningen, der oprindeligt blev trykt i Jyllands-Posten.

Chefredaktørerne på begge aviser er rystede over planerne om at myrde Kurt Westergaard og er klar til at kæmpe for den frie debat.
"Vi må i de danske medier sende et klart og utvetydigt signal til alle, der måtte få samme vanvittige tanke som dem, der ville angribe Kurt Westergaard," udtaler Berlingske Tidendes chefredaktør Lisbeth Knudsen til jp.dk.

Kommentarer
2
Søren Rasmussen
12.02.08 16:05
Bravo, Tøger og Lisbeth!
Hvor er det glimrende, at I svarer igen på islamisternes mordtrusler ved at offentliggøre Muhammed-tegningen. Lad os håbe, at ALLE chefredaktører i dansk presse viser mod og solidaritet og følger jeres eksempel.
Fremhævet af Journalisten
Søren Rasmussen
13.02.08 17:05
Islamisk hykleri

Det er lidt mærkeligt, at muslimer i indland og udland er så fortørnede over den danske ytringsfrihed, når man tænker på, hvordan andre religioner bliver systematisk forhånet i den muslimske verden - og udsat for grove trusler:

 http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/277793:Udland--Kanin-i-boerneprogram-vil-draebe-og-aede-joeder

 

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen