DR breakede forkert minister: »Beklagelig misforståelse«

10 minutter før Peter Christensen blev præsenteret som ny forsvarsminister, erfarede DR, at Jacob Jensen fik posten. Politisk kommentator Bjarne Steensbeck beklager fejlen: »Jeg tager hele ansvaret og lægger mig fladt, fladt, fladt ned,­« siger han

Klokken 10.41 udsender DR som det første nyhedsmedie i Danmark nyheden om, at Jacob Jensen (V) bliver ny dansk forsvarsminister. Nyheden er bragt på baggrund af en anonym kilde, som har fortalt det på en sms til politisk analytiker Bjarne Steensbeck.

10 minutter senere præsenterer Venstre så officielt den nye minister. Problemet er blot, at det er tidligere folketingsmedlem Peter Christensen og ikke Jacob Jensen, der bliver udnævnt som ny forsvarsminister.

»Det var simpelthen en beklagelig misforståelse hen over en sms. Jeg tager hele ansvaret og lægger mig fladt, fladt, fladt ned. Det var min fejl. Jeg kan ikke rigtigt sige mere om kilden af hensyn til at komme til at afsløre personen. Men det var en misforståelse,« siger Bjarne Steensbeck.

Han har også beklaget fejlen på Twitter, hvor den ikke-nyslåede minister Jacob Jensen da også svarede:

Har udsendt korrektion

DR har siden udsendt en korrektion af artiklen om Jacob Jensen. Her kan man læse hele den fejlagtige artikel samt DR's beklagelse.

"Vi beklager over for alle vores brugere, der har fået forkerte oplysninger, og over for Jacob Jensen, som vi fejlagtigt fik udnævnt som ny forsvarsminister. Selvfølgelig også over for den kommende forsvarsminister, Peter Christensen," udtaler indholdschef i DR Nyheder Sandy French.

Bjarne Steensbeck mener, at DR har gjort, hvad de kunne, for at gøre opmærksom på fejlen.

Hvad har I gjort for at rette den her fejl?

»Jeg har jo selv skrevet og beklaget det i et tweet. Og DR har også sendt en korrektion ud med artiklen. Så vi har beklaget alle de steder, vi overhovedet kan komme til at gøre det,« siger han.

De danske medier har tidligere fået et ordentligt hak i tuden, da det flere steder blev erfaret, at Lars Løkke Rasmussen ville trække sig som formand for Venstre. Det viste sig dog at være forkert. Bjarne Steensbeck mener i den aktuelle sag, at DR burde have haft mere is i maven.

Vil I gøre noget anderledes fremover for at undgå fejl som denne?

»Ja, selvfølgelig vil vi det. Der vil jo også opstå fejl, det vil der jo gøre i alle mulige sammenhænge. Sådan er det. Den her håber vi dog på aldrig at begå igen. Vi burde i den her sag have haft mere is i maven. Det må man sige. Det var selvfølgelig et forsøg på at komme først. Sådan er journalistik. Og jeg håber, at folk kan leve med beklagelsen,« siger han.

2 Kommentarer

Christian Vangsø Bentsen
1. OKTOBER 2015
På dagen "erfarede" BT også
På dagen "erfarede" BT også at der var to kandidater i spil. Men det vi alle lærte af Mette Østergaard-affæren er jo et noget godt kan være sandt på et vilkårligt for på et senere tidspunkt at udvikle sig til at blive forkert... :-)

Bjarne Steensbeck kan sagtens anonymisere kilden og afsløre hvordan misforståelsen opstod. Han kan skrive korrespondancen her.

Indtil han gør det kan vi anklage ham for at benytte sig af en "nødløgn" når han hævder at DRs forkerte afsløring skyldes en misforståelse.

DR har lavet en Mette Østergaard og Steensbeck har lavet en Bødskov. Skellet mellem politik og journalstik snævres løbende ind...
Peter Madsen
30. SEPTEMBER 2015
DR er efterhånden fuldstændig
DR er efterhånden fuldstændig til grin når de "erfarer" fra højre og venstre.