DR-ansatte truer med EM-strejke

Alle faggrupper på nær journalisterne truer med at nedlægge arbejdet 1. juni. Kommunikations- og HR-direktør, Elisabeth Geday, forsikrer, at dækningen af sommerens EM i fodbold ikke er i fare.

Alle faggrupper på nær journalisterne truer med at nedlægge arbejdet 1. juni. Kommunikations- og HR-direktør, Elisabeth Geday, forsikrer, at dækningen af sommerens EM i fodbold ikke er i fare.Omkring 1.400 DR-ansatte truer med at strejke fra 1. juni – bare otte dage før sommerens Europamesterskaber i fodbold bliver skudt i gang.

Det skriver blandt andre Politiken.dk.

Det er blandt andre it-folk, teknikere, ingeniører og akademikere, der rasler med sablen. Journalisterne er ikke på barrikaderne.

Strejkevarslet skyldes, at overenskomstforhandlingerne er gået i stå.

»Det er klart, at det kan lægge et pres på nogle forhandlinger at varsle strejke på det tidspunkt, men vi vil heller ikke forhandle efter 1. juni, hvor vores overenskomst er udløbet,« siger Søren Berg, formand for MDR, der blandt andet organiserer it-folk, tv-teknikere og rekvisitører, til politiken.dk.

DR's ledelse mener ikke, at strejkevarslet får betydning for dækningen af mesterskaberne.

»Vi har altid et beredskab klar, hvis der kommer en strejke. Men jeg vil slet ikke komme ind på, hvad det er nu, for vi er slet ikke der, hvor en strejke er nær,« siger kommunikations- og HR-direktør Elisabeth Geday til politiken.dk.

0 Kommentarer