Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:11 15.06.2023 Anna Sol Jørgensen

DR-ansatte stemmer ja til ny overenskomst med stort flertal

Et stort flertal af DJ-medlemmerne i DR har stemt for den nye overenskomst, der er forhandlet på plads mellem Dansk Journalistforbund (DJ) og DR.

Det skriver forbundet på sin hjemmeside.

94 procent af de fastansatte, der stemte, stemte ja til overenskomsten, mens 1,5 procent stemte blankt og fire procent imod. For freelancere lyder stemmefordelingen på 91 procent for, to procent blankt og syv procent imod.

Der er tale om en toårig overenskomst, som består af en samlet lønstigning på 6,04 procent over de to år, og hvor DR overtager en procent af indbetalingen til pensionsordning fra medarbejderne, der til gengæld får en procent mere i løn.

Samtidig får freelancere finansieret deres efteruddannelse fra de fastansattes uddannelsespulje. Freelancere bliver samtidig sikret genetillæg for skæve arbejdstider på lige fod med fastansatte.

Derudover bliver der rusket op i DR’s sabbatordning, der bliver erstattet med fem årlige fridage, som enten kan bruges hvert år eller puljes sammen op til i alt 25 fridage. Antallet af fridage matcher ikke fuldt sabbatordningen, og medarbejderne får i stedet en fritvalgsordning på fem procent om året, som kan bruges på løn, pension eller yderligere fem årlige fridage.

Slutteligt er der givet fire ekstra ugers frihed med løn til far/medmor ved barsel samt indført en sorgorlov, hvor forældre kan få fri med løn i op til 26 uger, hvis de mister et barn.

SENESTE NYT

Flere nyheder