DR-ansatte nedlægger arbejdet – chefer overtager nyhederne

Opdateret 16.45: Først nedlagde DR-medarbejderne i samtlige regioner arbejdet. Siden skete det samme i Aftenshowet og DR Dokumentar. Senest har DR Nyheder valgt at følge trop. Det betyder ingen TV Avisen i aften, men flere chefer har taget over. 

Opdateret 16.45: Først nedlagde DR-medarbejderne i samtlige regioner arbejdet. Siden skete det samme i Aftenshowet og DR Dokumentar. Senest har DR Nyheder valgt at følge trop. Det betyder ingen TV Avisen i aften, men flere chefer har taget over.

I det meste af landet har DR-medarbejdere her til middag besluttet at nedlægge arbejdet. Det fortæller et stort antal medarbejdere fra hele landet over for Journalisten.dk.

En række kilder i DR bekræfter tillige, at samtlige regioner har nedlagt arbejdet. Det drejer sig om DR Østjylland, DR København, DR Nordjylland, DR Bornholm, DR Syd, DR Trekanten, DR Midt og Vest, DR Sjælland og DR Fyn.

Det var DR Østjylland, der som den første region nedlagde arbejdet. Det skete klokken 11. Ud over regionerne har også Aftenshowet og DR Dokumentar nedlagt arbejdet.

DR Bornholm er som nævnt et af de steder, hvor medarbejderne er gået hjem. Her mister man fire medarbejdere. To er blevet fyret, og to har fået tilbudt overflytning til København.

Peter Skafte er journalist på P4 Bornholm, og han deltog i det faglige møde, hvor medarbejderne besluttede at nedlægge arbejdet.

»Det, der er sket i dag er, at vi har mistet fire kolleger på vores lille arbejdsplads. Det synes vi er meget voldsomt. Af hensyn til dem, der har mistet deres arbejde eller får smadret deres familieliv, fordi de ikke længere kan være på Bornholm, har vi valgt at nedlægge arbejdet,« forklarer Peter Skafte til Journalisten.dk.

Han fortsætter:

»Vi er godt klar over, at medieforliget betyder, at DR skal skære ned. Men vi kan samtidig konstatere, at vi på DR Bornholm er blevet uforholdsmæssigt og urimeligt hårdt ramt.«

DR Nyheder er blevet ramt hårdt af fyringsrunden, og de arbejdede til middag på en fælles udtalelse efter et fagligt møde, hvor man sluttede, at man ikke ville strejke. Men efter endnu et møde i eftermiddag var stemningen vendt: Og klokken 15:50 meddelte DR-medarbejdere til Journalisten.dk, at DR Nyheder alligevel nedlægger arbejdet.

Morten Hansted, som er journalist fra DR Nyheder, deltog på mødet i formiddag, hvor et flertal af journalisterne på DR Nyheder besluttede sig til ikke at strejke. Han undrer sig over, at der har været en ny afstemning.

»Jeg synes, det er mærkeligt, at man ikke respekterer en demokratisk afstemning. Hvis man beslutter sig for at tage en ny afstemning, bør man gøre alt for indkalde kollegerne, så vi har en chance for at deltage i afstemningen. Det andet ligner manglende respekt for demokratiet,« siger Morten Hansted.

Arbejdsnedlæggelsen i DR Nyheder  betyder, at der resten af dagen i dag ikke produceres nyheder af journalisterne, og dermed er der ingen TV Avisen i aften.

Samtidig har medarbejderne på  P1 Morgen, P1debat, DR2 Debatten og Kontant også nedlagt arbejdet. Det sker i sympati med de mange fyrede kolleger og i solidaritet med de øvrige afdelinger, der i dag har nedlagt arbejdet i DR.

For at sikre nyhedsflowet  har mange af cheferne i DR dog valgt at overtage produktionen og sidder netop nu og leverer til Radioaviserne og P1 Morgen, erfarer Journalisten.dk.

Arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig. Det betyder blandt andet, at tillidsfolkene ikke må deltage – faktisk skal de tværtimod råde medarbejderne til at genoptage arbejdet.

Medarbejderne på de strejkende redaktioner genoptager arbejdet tirsdag morgen kl. 9.

Se også Journalisten.dk’s web-tv fra DR Byen i dag:

Plummer om kvaliteten i DR: »Det bliver en udfordring«
DR-stjerner: »Kvaliteten bliver dårligere«
DR-ansatte: »En rigtig møgdag« 

 

0 Kommentarer