DR-ansatte føler sig ført bag lyset

Adskillige af de 67 medarbejdere i DR, som i sidste uge blev fyret, har nu fået besked på, at de skal stoppe, før deres opsigelsesfrist overhovedet udløber. »Det er ualmindeligt groft,« erklærer DR Nyheders tillidsmand, Dines Boertmann, og tilføjer: »Det ligner en kortslutning«. (Opdateret)

Adskillige af de 67 medarbejdere i DR, som i sidste uge blev fyret, har nu fået besked på, at de skal stoppe, før deres opsigelsesfrist overhovedet udløber. »Det er ualmindeligt groft,« erklærer DR Nyheders tillidsmand, Dines Boertmann, og tilføjer: »Det ligner en kortslutning«. (Opdateret)

Godt en uge efter den store prikkerunde i DR, hvor 67 blev fyret, og 37 indgik fratrædelsesordninger, er der på ny ballade i DR.

En pludselig meddelelse fra ledelsen om, at samtlige 67 medarbejdere ikke er velkomne i DR Byen efter nytår, anses som "en svinestreg" blandt de ansatte.

»Det er ualmindeligt groft, at man pludselig ikke vil lade de fyrede arbejde deres opsigelsesfrist ud. Det var ellers aftalt med adskillige afdelingschefer. Og derfor er det at føre alle bag lyset,« siger DR Nyheders tillidsmand, Dines Boertmann, til Journalisten.dk.

En del af de fyrede har en opsigelsesfrist på op til et helt år, og derfor ville de kunne bidrage med deres arbejdskraft frem til september 2011. Men med beslutningen om, at alle skal ud af DR Byen til nytår, bliver det altså ikke tilfældet.

Dines Boertmann og de øvrige tillidsfolk håber dog, at DR-ledelsen er lydhør over for kritik, og mødes i dag med ledelsen i håb om at få tingene ændret.

»Det er ikke ulovligt, hvad ledelsen har gjort, men det trodser alle de pæne værdier, som man siger bærer DR's personalepolitik,« understreger Dines Boertmann, der samtidig påpeger, at det er nemmere at få et job, når man er i job.

»Det har HR også fortalt os ved gentagne fyringsrunder, så derfor kan man ikke komme som en tyv om natten og rive tæppet væk under folk. Og jeg kender flere konkrete eksempler på folk, som nu endelig var ved at komme til hægterne, og så får de altså en brosten i nakken en gang til. Det er en svinestreg.«

Han påpeger, at det kan have stor betydning for mange af de fyrede at kunne forblive i deres arbejde i hele opsigelsesperioden af hensyn til deres fremtidige karrieremuligheder. Særligt de yngre medarbejdere.

»Vi har 67 fyringer, og nogle af de ældre er aldeles uinteresserede i at blive ved med at arbejde. Men specielt blandt de yngre omkring 45 år – eller under – kan det være afgørende at kunne fortsætte i jobbet og derfra søge videre. Det handler også om, at de ikke skal føle sig stigmatiserede. Og endelig er det utroligt vigtigt, at de selv kan være mest muligt herre over den videre proces.«

Dines Boertmann mener, at alle har udvist stor vilje til omplaceringer og mobilitet. Og han forstår ikke, hvorfor DR ikke bare lader de fyrede arbejde deres periode ud, hvor de alligevel modtager penge fra DR.

»DR sparer jo ikke en krone på det her. Tværtimod. I det omfang, at de her fyrede kolleger laver et nyttigt arbejde, så er de en bonusværdi for DR. Lønnen skal under alle omstændigheder falde. Så det ligner en kortslutning. Man opnår ikke andet end dårlig publicity i forhold til, hvordan man behandler medarbejderne i DR. Og man får også et samarbejdsproblem.« 

Journalisten.dk har her til formiddag forgæves forsøgt at få en kommentar fra DR's HR-direktør, Inger Kirk.

Hun blev i øvrigt i går på Dr.dk citeret for, at DR ikke vil lade folk drysse rundt og lave forefaldende arbejde. Det skete med en henvisning til DR's interne personaleblad, DRåben.

DR har dog i dag klokken 18:47 bragt en rettelse, hvor de gør opmærksom på, at Inger Kirk er blevet fejlciteret på Dr.dk og ikke har talt om, at "drysse rundt" til DRåben.

I stedet udtaler HR-direktør Inger Kirk følgende:

"Hvis en sindet skal være i DR efter nytår, skal det være fordi der er et meningsfuldt, fremadrettet job til vedkommende. Vi lader ikke folk gå og udføre forefaldende arbejde. Den afdeling, man er sindet fra, skal omstille sig til den nye virkelighed, og det skal den sindede også. Det er et stort arbejde at søge nyt job, og det skal der være tid til og fokus på – og det er ikke mindre smerteligt at skulle tage afsked om fx et lille år,"

 

(Opdateret: Herunder det første citat fra Inger Kirk – hentet fra Dr.dk, og som længe var at læse på Journalisten.dk – men som altså ifølge DR Kommunikation ikke længere er gældende:)

»I HR bliver vi ved med at forsøge at omplacere de sindede, også selv om de ikke længere fysisk er i DR, så man er ikke dårligere stillet af den grund,« lød det fra Inger Kirk i DRåben.

1 Kommentar

Jan Eskildsen
8. SEPTEMBER 2010
Re: DR-ansatte føler sig ført bag lyset
Man vil vel ikke have folk til at gå rundt og skabe en dårlig stemning i et år. Det er ret almindeligt i det private erhvervsliv, at er man fyret, så går man hjem med det samme. Ikke dermed sagt at jeg er enig i fyringerne, og DRs ledelse har ødelagt meget i de senere år.