Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:19 25.05.2022 Anna Sol Jørgensen

DR ændrer udgivelsesdato for næste afsnit af ’Ellen Imellem’

Det stærkt omdiskuterede DR-program ’Ellen Imellem’ udkommer efter alt at dømme ikke med et nyt afsnit i dag, som det ellers tidligere er fremgået af DRTV, at det ville.

For nuværende ligger der tre afsnit af programserien, der blev tilgængelige på DRTV den 18. maj. Før er det fremgået, at næste episode ville udkomme den 25. maj, altså i dag.

Den dato er nu blevet rykket, så næste episode først bliver offentliggjort 1. juni.

Journalisten forsøger at få en kommentar fra DR om, hvorfor datoen er blevet ændret.

De seneste dage har været præget af massiv kritik af programserien, der i al sin enkelhed går ud på, at en person sidder i studiet og bliver interviewet af en journalist – men journalistens spørgsmål er dikteret af en, der taler ind i journalisten Ellens øresnegl.

I første episode er det for eksempel astrofysiker Anja C. Andersen, der er i studiet og gennem DR-journalisten bliver udspurgt af Ole Lochmann, der et tilhænger af flat earth-teorien. Den præmis var Anja C. Andersen, ligesom andre af eksperterne, imidlertid ikke blevet orienteret om. Hun og andre af eksperterne i programserien føler sig ført bag lyset, og fagforeningen DM har sendt en klage til DR’s generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, med det fokus, at DR har forbrudt sig på egne etiske retningslinjer. DM har samtidig krævet, at programmerne bliver fjernet fra DR.

Både den ansvarlige redaktionschef, Jonas Delfs, og DR’s kulturdirektør, Henrik Bo Nielsen, har forsvaret programmet, som de kalder satire. Henrik Bo Nielsen erkender, at det går til grænsen, men mener, at det er inden for skiven.

SENESTE NYT

Flere nyheder