Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:06 29.06.2021 Anna Sol Jørgensen

DR ændrer foto på historie om briters overvægt efter kritik

Det var ude af trit med virkeligheden, da DR i sidste uge brugte et billede af en overvægtig persons bagdel, der ikke var plads til på en klapstol, til at illustrere en historie om briters overvægt.

Derfor har dr.dk siden udgivelsen ændret billedet på artiklen, oplyser redaktionschef Hans Christian Kromann i en mail til Jyllands-Posten.

”Den illustration skal være repræsentativ for historien og ikke overdrive for at tydeliggøre pointer, forfalde til klichéer eller effektjageri. Vi ønsker ikke at medvirke til at udbrede fordomme, fejlantagelser, stereotyper og diskriminerende opfattelser. Det er ikke lykkedes i dette tilfælde. Præmissen for historien er, at 65 pct. af briterne er overvægtige, men personen på billedet er tydeligvis ikke repræsentativ for den gruppe. Derfor har vi nu erstattet billedet på artiklen,” skriver han.

DR ændrer foto på historie om briters overvægt efter kritik Det var dette foto, DR havde valgt at illustrere historien med. Skærmbillede

Ændringen kom, efter at forfatter og journalist Sille Kirketerp Berthelsen havde henvendt sig til DR, fordi hun fandt billedet problematisk og stigmatiserende.

SENESTE NYT

Flere nyheder