Døv, blind – og ham på trehjulet cykel

Er der egentlig plads til mennesker i medie- og kommunikationsbranchen, der har en fysisk udfordring, kollegerne ikke har? Journalisten starter en ny serie, hvor du kan møde syv, der fungerer i fagene – trods manglende lemmer, døvhed og blindhed

I de kommende dage kan du læse syv menneskers fortælling om et arbejdsliv med handicap eller en lidelse.

Du kan for eksempel møde den ekstremt sjældne lidelse ”Artrogryposis Multiplex Congenita”, forkortet AMC.

Morten Bank Jensen er født med AMC. For at komme rundt bruger han en lille tre-hjulet cykel. Og på hans CV står blandt andet Danske Kommuner.

»Jeg var vild med at være der. Der var en jargon, som jeg godt kunne lide. Min chef fik en opringning fra en, jeg havde været ude at snakke med: »I kunne da godt have fortalt, at I sendte en på cykel!« Min chef spurgte så, om han havde noget at udsætte på mig fagligt, det havde kilden ikke,« fortæller Morten Bank Jensen.


Morten Bank Jensen arbejder nu med kommunikation i SJH – Specialfunktionen Job & Handicap, der er en vejledningsenhed under Beskæftigelsesministeriet. Foto: Mathilde Bech


Anders Juel Michelsen har stærk nedsat hørelse, og arbejder som tekster. »Nu er jeg efterhånden en garvet rotte og ved, hvor jeg skal passe på.« Foto: Mathilde Bech


Asger Krebs har medfødt defekt på begge arme. Han arbejder som journalist og nyhedsredaktør på Helsingør Dagblad. »Når jeg er ude at interviewe med blok og kuglepen, så er der nok at holde styr på.« Foto: Mathilde Bech


Peter Karlsen er næsten helt blind og arbejder som producer og journalist på radiokanalen BBC Radio4. »Mit handicap kan være en fordel, når jeg er ude og skal have et interview med en politiker.« Foto: Abbey Trayler-Smith


Anders Kolbo har sklerose og sidder i kørestol. Han skal være med til at dække De Paralympiske Lege for DR Sporten i Brasilien i 2016. »Jeg søgte jobbet, fordi det lød spændende, sjovt og udfordrende. Hvis jeg kan være med til at rykke ved folks holdninger og fordomme til handicappede, vil det være en stor bonus.« Foto: Mathilde Bech


Lars Horn har kun et øje og er freelancefotograf. »Jeg passer meget på mit raske øje. Hvis der sker noget med det, så er det jo slut med at arbejde.« Foto: Mathilde Bech

Du kan også møde Anne Hyland Madsen, som er døv og kom ind i branchen ved lidt af et tilfælde. Hun arbejder på Døve Film. »Jeg anede intet om tv, da jeg begyndte, men det fik jeg lært.« 

Journalisten opsøger kolleger, der laver det samme som alle os andre – men med en fysisk begrænsning, der gør jobbet sværere. Her er første artikel i serien.

 

 

 

 

0 Kommentarer