Dorte Toft: Medierne er præget af sexisme

Danske medier svælger i mordforsøget på Lars Hedegaard. Men hadet mod kvinder bliver der ikke taget fat på. ”Også i medier, der betegner sig som seriøse, er der fri jagt på hunkønnet året rundt, jævnligt uden krav til fakta, skriver Dorte Toft i et blogindlæg

Hver dag året rundt bliver danske kvinder chikaneret på nettet med alt fra voldtægts- til modtrusler. Og det er ikke bare på obskure chatfora. Tværtimod giver mange af de seriøse medier netspalteplads til chikanen.

Det skriver Dorte Toft i et blogindlæg på business.dk.

”Mens medier skriver om et uacceptabelt kvindesyn i flere lande, kan danskere i selvsamme medier få lov at udgyde så meget lort om kvinder, at det må give plusser i karakterbogen i disse lande.

Mens medier i Danmark på n’te døgn tæppebombarderer os med dækning af hadet, der ramte en muslimkritiker, er mængden af voldsomme og konstante hadytringer mod kvinder ikke nyhedsstof,” skriver Dorte Toft.

Hun mener, at de danske medier har et problem:

”Mediebilledet er i dag nøjagtigt lige så skævvredet, som dengang kapitalister var roden til alt ondt, dengang alle mænd var svin, dengang alt var samfundets skyld, og dengang indvandrerne blev gjort til syndebukke for alt.

Nu er alt kvindernes skyld, selv den flommede offentlige sektor, hvis evige udvidelse er vedtaget af diverse folketingssamlinger, hvor mændenes andel ligger over 60 procent.

Det er kvindernes skyld, basta! Også vanviddet i millioner af danskere på overførselsindtægt, selv om det også er resultatet af en politisk bestikkelseskultur med formålet at holde egen rumpet m/k i taburetten,” skriver Dorte Toft.

Debatten om kvindechikane kører på højeste gear i Sverige, hvor Uppdrag Granskning har set nærmere på flere konkrete sager.

Helt i overensstemmelse med Dorte Tofts tese om, at kvindehad ikke er en nyhed i Danmark, er Uppdrag Gransknings afsløringer stort set ikke blev nævnt i den danske presse.

3 Kommentarer

Ditte Giese
18. FEBRUAR 2013
Så skulle I måske også slette
Så skulle I måske også slette min, den giver jo ikke rigtig mening, som den flagrer der alene :-)
Søren Frandsen / Journalisten.dk
12. FEBRUAR 2013
Kommentar fra Jørgen Bishoff
Kommentar fra Jørgen Bishoff er blevet slettet, da den ikke overholdt retningslinjerne for god debatskik på Journalisten.dk.

Se evt. retningslinjerne her:

https://journalisten.dk/retningslinjer_for_debat

Venlige hilsner
Ditte Giese
12. FEBRUAR 2013
Dorte Toft om den ofte
Dorte Toft om den ofte gentagne påstand om, at hun ikke har afsløret en skid i Stein Bagger-sagen:
"Selv blind høne finder korn”, lød det f.eks. fra en læser om Stein Bagger-sagen, mens en anden nethader gladelig udnævner mig som lige så stor en forbryder som Stein Bagger. En højt placeret mand har på Facebook også fundet det betimeligt at fortælle omverdenen noget retning af, at jeg soler mig i falsk berømmelse for Bagger-sagen, da jeg ifølge ham aldrig havde skrevet en linje, før skandalen var eksploderet. (Man kan så konstatere, at det ikke kun er taberdrenge, der har problemer med at læse og forstå, hvad de læser)".