Et oplæg af den digitale trendsætter Ben Hammersley, der skriver for magasinet Wired, vil journalist og IT-blogger Dorte Toft ikke gå glip af på årets Fagfestival. Hun er også selv på programmet og vil tale om, hvorfor bloggen i Danmark ikke leverer nyheder.
Dorte Toft har et tæt program på dette års Fagfestival, som løber af stablen fra søndag til mandag. Sammen med Kristian Strøbech går hun selv scenen mandag klokken 11:00 for at diskutere, hvorfor blogmediet i Danmark aldrig rigtig er slået igennem som nyhedsmedie.
»Vi vil rejse en debat om, hvorfor bloggen i Danmark mest består af klummer og gratis stof. Der er mange journalister, der skriver glimrende klummer. Men egentlige nyheder, der sætter gang i en dialog, og som giver nye oplysninger, ser vi ikke,« siger Dorte Toft.
Hun følger selv adskillige udenlandske blogs, der også leverer nyheder og ikke udelukkende holdninger.
»New York Times har rigtig gode blogs, hvor nyhederne nogle gange kommer i blogs og andre gang i traditionelle nyhedsformater. I Danmark er bloggen reserveret til holdningsstof,« siger hun.
Se flere blogs, som Dorte Toft følger her: Techcrunch.com, Gigaom og Readwriteweb.
1. Det første oplæg, Dorte Toft skal se på Fagfestival er "Clement og journalistikkens fallit."
»Jeg er selv lidt sortsynet på vegne af journalistikken. Det går nedad med ganske få lyspunkter, der bryder mønsteret. Det er klart, at det går ned, når man skærer så drastisk, som man har skåret i den redaktionelle bemanding. Man kompenserer ved at nedsætte gravergrupper. Mange gravergrupper laver god journalistik, men det kompenserer ikke for bredden af journalister, der bedriver undersøgende journalistik. Medierne er blevet alt for ens og tilfører ofte ikke noget ekstra,« siger Dorte Toft. Søndag klokken 15:00
2. Efter Clement Kjergsgaards oplæg har hun planer om at gå ind og høre redaktør på 'Wired' og 'Digital Trends' Ben Hammersley tale om, hvordan IPad'en og mobiltelefoner kommer til at påvirke journalstikken.
»Wired har jeg fulgt lige siden det kom frem og har altid været begejstret for det. Os, der er teknik-interesserede, har kendt Wired længe, men det er først blevet bredt kendt i Danmark de seneste år. Det er et forrygende blad, der i modsætning til mange andre blade har overlevet og hele tiden udvikler sig på nettet, og det favner meget bredt og er ikke så enøjet.« Søndag klokken 15:30
3. Som det sidste punkt på programmet søndag vil Dorte Toft gå ind og lytte til journalist og forfatter Hanne-Vibeke Holst give tips til at skrive skønlitteratur.
»Hanne-Vibeke Holst er så udskældt af alle de fine kulturjournalister og litteraturanmeldere. Så hende er jeg nødt til at lytte til,« siger Dorte Toft, der ikke mindes at have læst nogen af hendes bøger, men har til gengældt set den svenske tv-serie, som Hanne-Vibeke Holst har skrevet.
»Jeg vil altid gerne forny min måde at skrive på. Der er en masse, man kan lære af forfattere, som man kan bruge i den fortællende journalistik.« Søndag kl. 17:00
4. Mandag morgen vil Dorte Toft begynde Fagfestivalens anden dag med at høre et oplæg om, hvordan man opretter sin egen tv-kanal. Hun har selv forsøgt sig med det, da hun skrev bogen Lykkelig i Nørdland. »Hvis jeg skulle lave mere af den slags, skulle det være tv, der kunne hjælpe folk til at gøre ting lettere. Det kunne for eksempel være film til skoleelever.« Mandag klokken 09:30.
5. Mandag eftermiddag er Dorte Toft drevet af både mistro og fascination, når hun skal ind og høre manden bog bogen The Facebook Effect, David Kirk-patrick, tale.
»Det skyldes, at jeg stadig har svært ved at greje Facebook. Måske er for gammel. For mig er det mest forbundet med privatsfæren. Men jeg kan se, at mange bruger det mere og mere journalistisk. Jeg kan næsten ikke se andet, end at det må gå galt. Når et sted har 500 millioner brugere, så må det gå galt. Det er næsten for fristedende at hacke det eller direkte misbruge det,« siger Dorte Toft og tilføjer:
»Men jeg har stor fornøjelse af det som journalist. Der er ingen grænser for, hvem man kan skrive til derinde.« Mandag kl. 14:30.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.