Døren på klem på redaktionsmødet

ÅBENHED. »På redaktionsmødet havde vi en diskussion om Kristian Villesens glimrende reportage fra Uffe Ellemann-Jensens tiltrædelse som adjungeret professor på CBS (...). Er den for sarkastisk og i virkeligheden udstiller avisen som nogle bonderøve - tjaa meningerne var stærkt delte. Mange var vilde med Villesens reportage ... døm selv.«

ÅBENHED. »På redaktionsmødet havde vi en diskussion om Kristian Villesens glimrende reportage fra Uffe Ellemann-Jensens tiltrædelse som adjungeret professor på CBS (…). Er den for sarkastisk og i virkeligheden udstiller avisen som nogle bonderøve – tjaa meningerne var stærkt delte. Mange var vilde med Villesens reportage … døm selv.«

Ovenstående stammer ikke fra en hemmelig intern efterkritik, men fra Informations hjemmeside. Som landets første avis har Information åbnet døren på klem ind til avisens hjerte – redaktionsmødet. Avisens redaktører er begyndt at blogge fra redaktionsmødet.

»Vi har gerne villet lukke lidt op for den normalt så lukkede verden. På bloggen kan vi vise læserne, at der er mennesker bag avisen. Mennesker, som hver dag diskuterer, hvad der er vigtigt, og hvad der ikke er vigtigt i den daglige nyhedsstrøm,« fortæller Bent Winther, der er medredaktør på Information.

Foreløbig er det kun Bent Winther og chefredaktør Palle Weis, der skriver fra redaktionsmøderne, men på sigt er det meningen, at alle avisens redaktører skal skrive på skift. Derimod vil avisens journalister ikke få mulighed for at udtrykke deres opfattelse af redaktionsmødet.

»Åbenheden har sine begrænsninger, og hvis journalisterne ønsker at diskutere noget fra et redaktionsmøde, så har vi den interne avisdebat,« forklarer Bent Winther.

Information får hver dag omkring en håndfuld læserkommentarer til dagens redaktionsmøde. Kommentarer, der ifølge Bent Winther bliver læst og brugt af chefredaktionen.

»Den anden dag var der en, der skrev, at vi skulle gøre mere ud af den kommunale økonomi, og det er jo noget, vi har haft nogle diskussioner om. Der er afregning ved kasse ét fra læserne på denne her måde, og det giver masser af inspiration,« siger han.

 

0 Kommentarer