DONA: Vi er den digitale stemme

Jon Lund genvalgt til formand for DONA. »Hele internettets eksistens ligger i, at vi deler ting med hinanden,« siger Jon Lund til Journalisten.dk.  Dansk Journalistforbund tegner virksomhedsmedlemskab af foreningen.

Jon Lund genvalgt til formand for DONA. »Hele internettets eksistens ligger i, at vi deler ting med hinanden,« siger Jon Lund til Journalisten.dk.  Dansk Journalistforbund tegner virksomhedsmedlemskab af foreningen.

IT-entreprenøren, Jon Lund, blev i går genvalgt til posten som formand for netværket for onlinejournalister og kommunikatører, DONA.

Han mener, at DONA spiller en vigtig rolle i et medielandskab i opbrud.
»DONA har ingen politiske bindinger, der presser til en bestemt holdning. Vi behøver ikke tænke på det store bladhus og trykpressen i kælderen, når vi melder noget ud. Hos os kan alle komme med inputs, hvilket er en styrke,« siger Jon Lund til Journalisten.dk.

I en pressemeddelelse skriver DONA, at "Friheden til at dele informationer på nettet er vigtigere end utidige piratanklager."

Jon Lund uddyber:
»Det er måde at sige ACTA uden at skrive ACTA. Vi ser nettet som et sammenhængende flow af information. Hele internettets eksistens ligger i, at vi deler ting med hinanden. Dermed ikke sagt, at tingene nødvendigvis skal være gratis, men vi mener, at man skal passe på med forbud.«

DONA's generalforsamling tog i går også stilling til en ændring af foreningens vedtægter. Nu favner foreningen officielt også onlinejournalister og kommunikatører.

»Der er ingen forskel på vores medlemmer før og nu. Den traditionelle måde at tænke journalistik virker ikke på nettet, og vi ser ingen grund til at fastholde folk i bokse,« siger Jon Lund, og understreger at alle er velkomne i DONA.

Som et forholdsvist nyt tiltag har DONA åbnet dørene for virksomhedsmedlemmer. Det første medlem blev Ekstra Bladet, mens Dansk Journalistforbund (DJ) i går blev det fjerde virksomhedsmedlem.

Medlemskabet giver ansatte på medlemsvirksomheden adgang til alle DONA's arrangementer.
»Udover flere deltagere ved vores arrangementer, giver virksomhedsmedlemmerne flere penge i kassen, hvilket igen betyder, at vi kan holde flere medlemsaktiviteter,« siger Jon Lund til Journalisten.dk

DONA's generalforsamling valgte videre Kristoffer Friis Sørensen og Sophie Løhr som nye bestyrelsesmedlemmer og Erik Willumsgaard som ny suppleant. Mikael Lemberg og Pernille Honore havde forud for generalforsamlingen valgt at trække sig fra bestyrelsen. Stefan Bøgh-Andersen, Rune Huvendick Jensen og Stine Herdel fortsætter i bestyrelsen ligesom Søren Aaes fortsætter som suppleant.

0 Kommentarer