Don Ø stillede betingelsen: Ingen kritiske spørgsmål fra TV 2

Seerne blev lovet den fulde historie om Flemming Østergaard, da TV 2 for nylig sendte en 40 minutter lang portrætudsendelse om ham. Men i virkeligheden var der indgået en forhåndsaftale: En række kritiske spørgsmål måtte slet ikke stilles, siger Don Ø til Journalisten. TV 2 benægter.

Seerne blev lovet den fulde historie om Flemming Østergaard, da TV 2 for nylig sendte en 40 minutter lang portrætudsendelse om ham. Men i virkeligheden var der indgået en forhåndsaftale: En række kritiske spørgsmål måtte slet ikke stilles, siger Don Ø til Journalisten. TV 2 benægter.

Fik seerne hele historien om Don Ø, sådan som de blev lovet af TV 2?

Ja, siger TV 2, der indledte programmet i prime time den 18. maj med følgende sætning: »Det her er historien om Flemming Østergaard. Hele Historien.«

Men ifølge det nye nummer af fagbladet Journalisten, som udkommer i denne uge, så havde Flemming Østergaard på forhånd sikret sig, at der ikke blev stillet spørgsmål fra den kritiske bog: "Parken – løvekongens storhed og fald".

»Det er korrekt, at jeg stillede den betingelse. Jeg vil ikke være med til at markedsføre deres bog. Det er en hadebog, der er fyldt med faktuelle fejl,« siger Flemming Østergaard, der også sidder i TV 2's bestyrelse.

Bogen er en kritisk skildring af Parkens og Flemming Østergaards nedtur. Den er skrevet af journalisterne Kasper Kronenberg og Morten Johnsen, der arbejder for henholdsvis Finanswatch og Jyllands-Posten, og de vandt Foreningen for Undersøgende Journalistiks bog-pris for den i november sidste år.

Nogenlunde på samme tid blev forfatterne kontaktet af tilrettelæggeren af portrættet af Flemming Østergaard. Han ville høre lidt om bogen i forbindelse med portrættet.

»Jeg tilbød ham at hjælpe med dokumenter og forståelse af sagen, men så sagde han, at han nok ikke rigtigt kunne bruge det, fordi Flemming Østergaard havde betinget sig, at de ikke spurgte ind til indholdet af vores bog. Derfor synes jeg også, det var mærkeligt, da jeg så portrættet, og de kaldte det hele historien,« siger Morten Johnsen, der påpeger, at han aldrig har fået at vide, hvilke faktuelle fejl, Flemming Østergaard mener, deres bog er fuld af.

Produktionsselskabet Koncern TV, der har lavet programmet, og TV 2 afviser, at de har lavet en sådan aftale.

Over for fagbladet Journalisten erklærer de begge, at der ikke findes nogen former for aftale i den retning:

»Det ville være ekstremt usædvanlig. Jeg har aldrig hørt noget lignende. Det kan man ikke gøre. Jeg ville aldrig acceptere, at man siger, at der er alle mulige ting, man ikke vil spørges om. I det tilfælde ville jeg nok sige, at så vil jeg nok ikke lave et program om dig. (…) Det ville også være mærkværdigt,« siger producer på programmet og ejer af Koncern TV Thomas Heurlin.

Også TV 2-redaktør Jes Schrøder benægter, at der er en sådan aftale:

»Der er ikke tale om nogen sådan aftale, så Morten Johnsen må have misforstået noget,« siger Jes Schrøder og fortæller tværtimod, at Flemming Østergaard indvilgede i at kommentere alle aspekter af sit liv:

»Det nytter ikke noget, at man laver historien, og så siger han så: Lige det der, det vil jeg ikke kommentere. Det har jeg ikke lyst til at snakke om. For så kunne han ikke være med i programmet,« siger Jes Schrøder.

Læs hele artiklen fra fagbladet her.

0 Kommentarer