Dømt for valgsvindel

ANSVAR. Maria Evald og Anne Nordenhof har rettens ord for, at ledelsen på DR Bornholm har svigtet sit ansvar. I domsudskriften fra retten i Rønne fremgår det, at journalisterne slipper for fængsel, fordi ledelsen undlod at gribe ind, da de to i forbindelse med et indslag om Europaparlamentsvalget begik valgsvindel.Op til Europavalget i 2004 blev de to unge journalister, hvoraf en var nyuddannet og den anden praktikant, sat til at dokumentere, hvor let det er at svindle med brevstemmer.

ANSVAR. Maria Evald og Anne Nordenhof har rettens ord for, at ledelsen på DR Bornholm har svigtet sit ansvar. I domsudskriften fra retten i Rønne fremgår det, at journalisterne slipper for fængsel, fordi ledelsen undlod at gribe ind, da de to i forbindelse med et indslag om Europaparlamentsvalget begik valgsvindel.

Op til Europavalget i 2004 blev de to unge journalister, hvoraf en var nyuddannet og den anden praktikant, sat til at dokumentere, hvor let det er at svindle med brevstemmer.

Udgangspunktet var en artikel i Ekstra Bladet, som redaktionssekretæren viste frem på redaktionsmødet. Artiklen dokumenterede, hvor let det var at modtage en stemmeseddel ved fremvisning af en anden persons sygesikringsbevis.

De to journalister fra Ekstra Bladet nøjedes med tage imod stemmesedlen og gå ind i stemmeboksen, men undlod rent faktisk at afgive stemme. Maria Evald og Anne Nordenhof gik hele vejen og afgav stemme i hinandens navn. Ifølge Maria Evald var det nødvendigt for at dokumentere, at det var muligt at brevstemme med en andens sygesikringskort.

DRs programchef Lars Vesterlykke afviser, at ledelsen på DR Bornholm har svigtet.

»Ledelsen har opført sig, som den skulle i den her sag. Det var medarbejderne, der gik for langt ved rent faktisk at afgive stemme,« siger han.

Maria Evald og Anne Nordenhof skal nu udføre henholdsvis 80 og 30 timers samfundstjeneste.

0 Kommentarer