Dommerkurser får ham gennem vinteren

En jobchance har vist sig og fodboldsæsonen er slut, siden Journalisten sidst mødte René Thunø, der risikerer at miste retten til dagpenge i det nye år. Nu har han meldt sig til dommerkurser: »Så har jeg lidt at lave i januar, februar og marts,« siger han

En jobchance har vist sig og fodboldsæsonen er slut, siden Journalisten sidst mødte René Thunø, der risikerer at miste retten til dagpenge i det nye år. Nu har han meldt sig til dommerkurser: »Så har jeg lidt at lave i januar, februar og marts,« siger han»Jeg tror ikke rigtig, at jeg selv kan være med til at præge, hvad der skal ske, og så kan man lige så godt lade være at tænke på det,« siger René Thunø.

Han er et af de seks medlemmer, som Journalisten nu vender tilbage til, efter at have mødt dem første gang i starten af november, hvor de stod til at miste retten til dagpenge, efter at de nye regler træder i kraft ved årsskiftet.

Sidst Journalisten talte med ham, havde en tidligere studiekammerat skaffet et freelancejob som kommunikationsmedarbejder i et lokaludvalg. Opgaven var sat til to uger, men han øjnede en mulighed for at blive længere.

»De slog en stilling op, hvor jeg kom til samtale og gik videre til anden runde, men jeg fik det ikke,« siger René Thunø.

I stedet faldt valget på en, der var ansat i løntilskud.

»Det var en lille trøst, at de ikke valgte en, som allerede havde arbejde,« siger René Thunø.

Nu har han fået personlig jobformidler, men det forventer han sig ikke det store af.

»De har kun tre timer med mig, og tre timer til at skaffe mig arbejde, og det er jo ikke meget,« siger René Thunø og understreger samtidig, at han er villig til at lade sig overraske.

Dommerkurser

Han dømmer fodboldkampe i sin fritid, men sæsonen er netop sluttet, så i stedet har han meldt sig til dommerkurser.

»Dommerkurserne holder mig i gang, så har jeg lidt at lave i januar, februar og marts,« fortæller René Thunø.

Renés ret til dagpenge udløb egentlig den 1. januar, men de to ugers arbejde har skubbet den til den 14. januar. En dato som han ser frem mod med blandede følelser.

»Jeg vil ikke sige, at jeg glæder mig til, at jeg ryger ud, men de sidste to år, der har været sådan et pres på, og da jeg er på dimittendsats, så jeg får marginalt mindre ved kontanthjælp,« siger René Thunø

En ny normal

Efter lang tid med tvivl og stress, har han fundet sig til rette med sit liv som ledig.

Jeg passer bare mit eget og forsøger at få et job. Og så prøver jeg bare at være glad og ikke bekymre mig om alle mulige ting, som jeg alligevel ikke har nogen indflydelse på,« siger René Thunø.

Han føler sig ikke længere tynget af arbejdsløsheden, som han gjorde i starten, men han tror ikke meget på, at det nye år ændrer på hans situation.

»Jeg har virkelige ingen forventninger,« siger René Thunø og tilføjer så: »Men håb har man selvfølgelig«

René Thunø, 29 år
På dagpenge siden 2010

November
Status: Jobsøgende
Falddato: 1. januar 2013
Målsætning: Søge bredere

December
Status: Jobsøgende
Falddato: 14. januar 2013
Målsætning: Holde sig i gang gennem vinteren

0 Kommentarer