Dommerforeningen siger nej til tv fra skattesag

Formand for dommerforeningen fraråder, at tv får lov til at sende live fra kommissionen, der skal undersøge Peter Arnfeldt-sagen. »Det er jo ikke en håndboldkamp,« siger Mikael Sjöberg.

Formand for dommerforeningen fraråder, at tv får lov til at sende live fra kommissionen, der skal undersøge Peter Arnfeldt-sagen. »Det er jo ikke en håndboldkamp,« siger Mikael Sjöberg.

Både TV2 News og DR har vist interesse for at få tv-kameraerne med ind bag døren, når en undersøgelseskommission skal udrulle forløbet i Peter Arnfeldt-sagen. Arnfeldt er under mistanke for at have lækket hemmelige oplysninger om Helle Thorning-Schmidts skattesag til Ekstra Bladet. Kommissionen skal også undersøge, hvorvidt daværende skatteminister Troels Lund Poulsen øvede politisk pression på Skatteforvaltningen.

Men live-transmission fra undersøgelsen vil give hele sagen et sensationspræg, lyder de advarende toner fra Dommerforeningen. Det skriver Jyllands-Posten søndag.

»Det bliver let en folkedomstol. Man skal gøre sig klart, at det er en overordentlig ubehagelig situation at blive udspurgt. Man bliver gennemheglet i flere timer. Hvis det hele sendes live på tv, kan det blive et show, hvor man sætter sig ned foran fjernsynet om aftenen for at se, hvem der røg i baljen den dag. Det er jo ikke en håndboldkamp,« siger foreningens formand, Mikael Sjöberg, til Jyllands-Posten.

Mikael Sjöberg er bange for, at sagen udvikler sig til ren underholdning. Sjöberg understreger, at offentligheden allerede har adgang til undersøgelsen – det sikrer retsplejeloven – og han køber ikke, at en live-transmission fra kommissionen vil være sundt for demokratiet.

»Jeg tror ikke, vi kommer til at mangle engagement i denne sag. Dengang man indførte offentlighed i retsplejen, var det tænkt som et værn imod, at der skete urimeligheder over for den anklagede. I dag risikerer man, at det bruges til en offentlig guillotinering. Så kan folk sidde og more sig i stuerne over, hvad der er sket i sagen i dag. Det handler om at beskytte de personer, der skal afgive forklaring over for kommissionen,« siger han til Jyllands-Posten.

2 Kommentarer

Preben Lecau
12. DECEMBER 2011
Re: Dommerforeningen siger nej til tv fra skattesag

TV bør naturligvis have adgang!

Er det måske "håndbold" når der vises høringer fra USA og senest i sagen om aflytninger i England ?? 

Ved fremlæggelse af evt. personlige data kan dommeren jo så evt. lukke dørene for TV/journalister..

Niels Riis Ebbesen
12. DECEMBER 2011
Re: Dommerforeningen siger nej til tv fra skattesag

Det ville da ellers være ret underholdende at opleve, når de forskellige aktører i sagen skal afgive forklaringer, for de vil helt sikkert forsøge at skjule noget, og med TV på så vil vi allesammen kunne se og bedømme, hvem der kan fortælle de mest artige historier...;-)

Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen