Dommer-fuldmægtig afviser fogedforbud

"Frank ser rødt" har fået grønt lys til at blive sendt trods forsøg på fogedforbud fra våbenproducent. »Jamen, jeg synes, det er superpositivt. Jeg står fuldt og helt inde for udsendelsen,« siger Frank Poulsen (Opdateret 11:28)

DR-programmet “Frank ser rødt” har fået grønt lys til at blive sendt trods forsøg på fogedforbud fra våbenproducent.

Københavns fogedret har netop i en kendelse afvist at nedlægge fogedforbud mod aftenens udsendelse af “Frank ser rødt”.

Det var firmaet Weibel Doppler Radar, der via advokat Michael Steffensen begærede fogedforbud mod udsendelsen.

Advokat Michael Steffensen understreger, at det ikke var hele udsendelsen, firmaet forsøgte at stoppe, men alene optagelser med firmaets bestyrelsesformand, stifter og ejer, Erik Tingleff Larsen.

Det fremgik af begæringen om fogedforbud, at Frank Poulsen havde besøgt Erik Tingleff Larsen på hans private grund den 15. november 2012 – og havde foretaget optagelser på stedet.

Erik Tingleff Larsen var angiveligt lige kommet ud af badet, da Frank Poulsen ringede på.

Dommerfuldmægtig Pia Stokvad fra fogedretten i København afsagde imidlertid en kendelse, der gik imod Weibel Doppler Radar og advokat Michael Steffensens begæring.

Begæringen blev afvist, da den var rettet mod Danmarks Radio.

Dermed fulgte afgørelsen DR’s advokat Peter Lambert, der henviste til medieansvarsloven.

Det fremgår af medieansvarsloven, at det alene er den ansvarshavende redaktør, der kan drages til ansvar for redaktionelle afgørelser. Derfor skulle fogedbegæringen have været stilet til DR’s øverste redaktionelle leder, generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

Du har fået kendelsen med dig?

»Nu har jeg kun lige gennem en anden hørt, at den faldt på en teknikalitet. Er det rigtigt?« siger Frank Poulsen til Journalisten.

Ja, det er fuldstændig korrekt.

»Det er jo lidt irriterende. Men også meget sjovt, på en eller anden måde.«

Sagen kom aldrig frem til at blive realitetsbehandlet, men blev afvist ved døren.

»Stakkels advokat. Jeg hørte også, at han havde stået og svedt lidt og været en lidt sjov karakter.«

Men hvad er dine kommentarer til det?

»Jamen, jeg synes, det er superpositivt. At vi kan få lov til at sende. Jeg ville synes, det var meget problematisk, hvis vi ikke kunne. Jeg står fuldt og helt inde for udsendelsen.«

»Rent etisk, vil jeg sige, står jeg fuldt og helt inde for det.«

»Det, som det her handler om, det er ikke så meget … jeg har ikke noget behov for at gå efter en enkelt mand, der har opfundet en radar og ender med at sælge den til det israelske militær. Det handler ikke om ham personligt. Han er heller ikke med. Man ser ikke vedkommende. Det, der er interessant, er, at vi har brugt meget lang tid, rigtig mange mails og rigtig mange telefonopkald på bare at få en af de danske våbenproducenter i tale. Det har ikke kunnet lade sig gøre. Det fortæller noget om en branche, at ingen vil stille op.«

»Den scene, som nu har været i retten, er bare en filmisk beskrivelse af det forhold. Hvad sker der, når man tager ud og ringer på en mands dør og siger: “Vi kommer fra Danmarks Radio”. Inde bag den dør, der bor en milliardær,« siger Frank Poulsen.

 

Også produktionsselskabet bag “Frank ser rødt”, Koncern TV, var blevet trukket i fogedretten. Men Koncern TV afviste at være i stand til at stoppe hele eller dele af udsendelsen, da firmaet kontraktligt har overdraget alle rettigheder til DR.

 

Opdateret 11.28 med kommentarer fra Frank Poulsen.

0 Kommentarer