Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:54 17.11.2023 Søren Frandsen

Dom fra landsretten: TV 2 må gerne vise skjulte optagelser

Dom fra landsretten: TV 2 må gerne vise skjulte optagelser

Andreas Helgstrand har vundet bronze ved OL. Bobby Yip/Reuters/Ritzau Scanpix

TV 2 må gerne vise skjulte optagelser fra Helgstrand Dressage i udsendelsen ’Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheder’.

Det har først byretten og nu landsretten besluttet, oplyser TV 2 Danmark i en pressemeddelelse

”To retsinstanser har nu – ligesom os – vurderet, at der ikke skal være forbud mod publicering af de skjulte optagelser, og retten har i den forbindelse lagt vægt på, at dyreetik og dyrevelfærd er spørgsmål af væsentlig samfundsmæssig interesse, siger Michael Nørgaard, redaktionschef på TV 2, i meddelelsen.

Helgstrand Dressage, der ejes af dressurrytteren Andreas Helgstrand, politianmeldte i juni TV 2-journalister og begærede samtidig et fogedforbud, efter at TV 2 ved hjælp af en muldvarp ansat som hestepasser havde lavet skjulte optagelser hos stutteriet.

I begyndelsen af september fandt Retten i Aalborg, at kanalen kunne bruge optagelserne. En kendelse, som Helgstrand Dressage ankede til landsretten. Samtidig blev en TV 2-redaktør frikendt.

Pressenævnet har tidligere afvist at behandle en klage fra Andreas Helgstrand over TV 2, da optagelserne ved klagens indgivelse endnu ikke havde været vist.

SENESTE NYT

Flere nyheder