Det vrimler med kuriøse og blodige historier på avisernes websites. Og top 10-listerne over de mest læste viser, at brugerne vil have det. Men »det er en falliterklæring«, siger journalist. Nyhedschef på TV 2 forudser langt mere.
Det nye nummer af fagbladet Journalisten, som udkommer i dag, har besøgt en række af landets online-redaktioner. Og overalt går overvejelsen på det samme: Hvordan får man flest mulige klik? For klik er Gud:
Jo flere klik – jo flere annoncekroner.
Sådan er det ikke kun hos landets tabloidaviser. Webredaktionerne på Jyllands-Posten, Politiken og Berlingske Tidende spekulerer alle i de mest hårdtslående overskrifter:
Jp.dk og Politiken.dk har blandt andet vist et tv-indslag fra Argentina med en hest, der bliver ramt af en rallybil. Den solgte Politiken.dk i sektionen "de sjove" som "Hårdfør hest pløjet ned af rallybil i topfart".
Hesten måtte bagefter aflives.
Mads Kristensen er journalist og underviser i journalistik på nettet. Han blogger om "digitale medier – håb og falliterklæringer". Han mener, at web-tv-indslagene med vold, død og lemlæstelse er en falliterklæring.
»De er i hvert fald ikke udvalgt efter journalistiske kriterier. Man gør det, fordi man vil samle nogle brugere i håbet om at tjene penge på dem,« siger Mads Kristensen, der mener, at det også er en falliterklæring for nyhedsbureauer som Reuter og AP, at de laver historierne.
Men nyhedschef på TV 2, Michael Dyrby, forudser ikke desto mindre, at webmedierne bliver endnu mere blodige i fremtiden. Der er nemlig både udbud og efterspørgsel efter den slags:
»De folk, der redigerer websites, kender godt det gamle motto "if it bleeds, it leads". Det virker stadig,« siger han.
Læs her hele reportagen fra de danske webredaktioner: Klik er Gud.
Se også Journalisten.dk's tv-indslag: Død og ødelæggelse sælger.
Og læs Troels Evold Widdings leder: Døde mennesker holder aviserne i live.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.