Robotjournalistik

Dobbeltfejl fik Politiken til at tweete om radikale selvmordsaktioner på valgdagen

Avisen beklager at have delt en ATS-artikel uden at have gjort det tydeligt, at det var satire

”PET frygter radikale selvmordsaktioner på valgdagen”.

Så voldsom var beskeden, der tirsdag morgen mødte Politikens følgere på Twitter.

Skræmte læsere på vej mod valgurnerne kunne dog hurtigt blive beroliget, hvis de klikkede sig ind på artiklen. Her fremstod det nemlig klart, at der var tale om satire fra Politikens daglige satirespalte ATS.

Det har avisen også efterfølgende gjort klart i et nyt tweet. Det gamle er nu slettet, forklarer Thomas Gjedde-Nielsen, redaktør for publikumsudvikling med ansvar for sociale medier på Politiken.

”Vi har slettet det oprindelige tweet og genudgivet formatet med besked om, at det var røget ud i morges uden at være deklareret som satire. Et eller andet i vores net var ikke fintmasket nok til at fange den her,” siger han.

Thomas Gjedde-Nielsen forklarer, at fejlen bunder i, at Politiken har automatiseret publicering af seneste nyheder på Twitter. Det har også tidligere givet problemer, når indhold fra ATS er blevet delt.

”Derfor har vi sat et filter op, der gør, at når der står ATS i rubrikken, så skal den ikke med ud på Twitter. For ellers kan det jo give uheldige oplevelser. Men her var ATS ikke kommet i forrideren, og derfor røg den med ud. Så i virkeligheden var det et dobbeltuheld,” siger Thomas Gjedde-Nielsen.

Han forklarer, at Politiken normalt vil gøre opmærksom på det, hvis de ændrer i rubrikker.

”Men her vurderede jeg, at det gav mindst misforståelser, hvis vi bare slettede det. Så det traf vi en hurtig beslutning om,” siger redaktøren.

0 Kommentarer