Dobbelt pris for visum til Indien

Hvis journalister udfylder den indiske visum-formular korrekt, koster det dobbelt så meget for journalister at være turister i Indien som for alle andre.

Hvis journalister udfylder den indiske visum-formular korrekt, koster det dobbelt så meget for journalister at være turister i Indien som for alle andre.

Hvis en pædagog, en model eller en kirkegraver skal opleve indisk mad, Taj Mahal og Bollywood-film i Indien, koster deres visum 350 kroner. Hvis en journalist vil nyde de samme tre ting som turist i Indien, koster visummet næsten dobbelt så meget, nemlig 690 kroner. På visum-formularen er det et krav at oplyse en stillingsbetegnelse. På ambassaden kender de ikke årsagen til, hvorfor denne særlige regel er gældende for journalister.

»Sådan er reglerne bare. Det gælder ikke kun danskere, men journalister fra hele verden. Hvis journalisterne ikke ønsker at betale denne ekstra afgift, kan de vælge at besøge et andet land end Indien,« oplyser en medarbejder ved den indiske ambassade i København, som ikke ønsker at oplyse sit navn til Journalisten.dk.

Læs mere om den indiske ambassade her.

3 Kommentarer

Carsten Østberg
20. MARTS 2010
Re: Gal historie
Det har du ret i Hans, men det jeg mener er, at hvis man SKAL udføre journalistisk arbejde, så bør man søge visum som journalist jf. de anvisninger du nævner. Ellers så kan man havne i en knibe som den danske journalist i Iran for nogle måneder siden.
Hans Henrik Lichtenberg
17. NOVEMBER 2009
Gal historie

Gal historie. Det koster ikke ekstra, hvis man er journalist. Det koster ekstra, hvis man skal arbejde i Indien som journalist. Det er en væsentlig forskel.

Hvis man er journalist og skal til Indien og ikke arbejde som journalist, så skal man blot udfylde en formular, hvor man skriver under på at man ikke vil arbejde journalistisk. Det koster ikke ekstra. 

Vil man på den anden side arbejde journalistisk, så skal visum-ansøgningen hele vejen til Indien, hvor den vurderes. Denne proces kan tage månedsvis og er grunden til den højere pris. 

Carsten Østberg
18. JUNI 2009
Re: Dobbelt pris for visum til Indien

Jeg har med stor interesse læst artiklen om visum til Indien.

Vores virksomhed kommer dagligt på den indiske ambassade og mange andre ambassader. Vi bistår rejsende i at søge visum.

Mht. at være journalist så skal det på det skarpeste frafrådes at skrive en anden titel - hvis det opdages fx ved indrejse, så det kan det få alvorlige konsekvenser. Søg hellere i god tid eller vær forberedt på at betale det, som det nu koster som journalist.