DMJX udskyder praktiktiden et halvt år

DMJX vil beholde de studerende på skolen et halvt år mere inden praktikken. En af årsagerne er, at de studerende er blevet yngre. »Det gør ikke noget, at man er lidt mere tør bag ørerne, inden man skal ud i vores spændende og nogle gange brutale branche,« siger rektor. De studerende er enige

Efter tre semestre på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) skal du i praktik. Sådan er reglerne i dag for både dem, der læser til journalist, fotojournalist og tv- og medietilrettelægger.

Men det laves der nu om på. Skolen er i gang med at ændre studieordningen, så de studerende fremover skal blive på skolen et halvt år mere, inden de skal i praktik. Det fortæller rektor Jens Otto Kjær Hansen til Journalisten.

»Vi ser flere gode grunde til at rykke praktikken et halvt år. Én af dem er, at vores studerende generelt er yngre end tidligere. Gennemsnitsalderen er faldet meget – så det gør ikke noget, at man er lidt mere tør bag ørerne, inden man skal ud i vores spændende og nogle gange brutale branche,« siger han.

Letter overgangen til arbejdsmarkedet

En anden forklaring er, at det stiller de studerende bedre i forhold til arbejdsmarkedet på den anden side af praktikken, hvis forløbet skubbes et halvt år. I dag har de studerende ét år på skolebænken efter endt praktik, men med den nye løsning har de kun et halvt år, som skal bruges på bacheloropgaven.

»På den måde tænker vi, at de studerende måske bedre kan fastholde forbindelsen til arbejdsmarkedet. Vi kender jo i hvert fald til studerende, der bevarer kontakten til praktikpladsen, og som måske får lidt vagter eller opgaver, umiddelbart efter at de er færdige i praktik,« siger Jens Otto Kjær Hansen.

Hos Danske Mediestuderende hilser man planerne velkommen.

»Umiddelbart kan vi faktisk kun se positive ting ved det,« siger formand Peter Pishai Storgaard.

»Vi tror, det vil være godt for de studerende at have et ekstra halvt år på skolen, inden de skal ud i praktikken. Og fordi vi netop ved, at en del får mulighed for fortsat at arbejde for deres tidligere praktiksted, er det godt, at de mere eller mindre kun har bacheloropgaven tilbage efter praktikken,« uddyber han.

Kommer til at ligne SDU’s struktur mere

Rektor Jens Otto Kjær Hansen fortæller, at skolen arbejder på at få ændringerne til at træde i kraft, så de allerede gælder for studerende, der starter på skolen til februar.

Dermed kommer strukturen på uddannelsen på DMJX i højere grad til at ligne strukturen på journalistuddannelsen på Syddansk Universitet, hvor de studerende også kun mangler den afsluttende opgave på studiet efter praktiktiden.

»Vi kan i hvert fald se på de studerende på SDU, der har haft det sådan længe, at det fungerer rigtig godt,« siger rektor.

0 Kommentarer