Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:47 29.03.2023 Anna Sol Jørgensen

Pris ved World Press Photo går til DMJX-studerende

Pris ved World Press Photo går til DMJX-studerende

Mohamed Mahdy/World Press Photo

Det er helt vildt.

Sådan siger Søren Pagter, faglig koordinator på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), i en nyhed hos DMJX.

Mohamed Mahdy, der sidste år var studerende på DMJX’ internationale program på fotojournalistuddannelsen, har nemlig modtaget en af de regionale priser ved World Press Photo for projektet ’The Doors Don’t Know Me’ i kategorien åbent format.

Han har siden 2015 dokumenteret livet – og de negative konsekvenser – under den hastige byudvikling i Alexandria i Egypten, og flere af de fotos blev taget sidste år, mens han læste på DMJX.

”Projektet har til formål at give en stemme til dem i mit lokalsamfund i Alexandria i Egypten, som bliver fordrevet fra deres territorium. Jeg bringer deres sidste håndskrevne breve til deres hjem frem i verden, dykker ned i familiernes arkiver og bruger multimedier som et fortællende værktøj. Målet er at gøre opmærksom på de negative virkninger af at nedrive de her områder i kommercielt øjemed. Det påvirker befolkningen, især i udviklingslandene, og det sker i stigende omfang i Egypten,” siger Mohamed Mahdy i nyheden fra DMJX.

Mohamed Mahdy studerede på DMJX i forår- og efterårssemesteret i 2022 på et stipendiat fra ECCA Family Foundation. Han er blevet tildelt den regionale pris for Afrika, og hans fotos har dermed sikret sig en plads ved den verdensomspændende World Press Photo-udstilling og er med i opløbet til at vinde den globale pris i sin kategori, når de globale vindere kåres i april.

”Det er først og fremmest også fedt, fordi det er en af vores stipendiat-studerende. Her har vi mulighed for at tage studerende ind fra hele verden og også fra udviklingslande, og den her pris vidner jo om, at programmet rent faktisk virker. Der findes sindssygt dygtige fotografer i alle verdens lande, som med den rigtige guidance og undervisning kan nå rigtigt langt,” siger Søren Pagter i nyheden fra DMJX.

SENESTE NYT

Flere nyheder