DMJX samarbejder med World Press om ny fotouddannelse

Sammen med World Press Photo Foundation og Noor Images udbyder DMJX en international diplomuddannelse i dokumentarfotografi. ”Den er rettet mod fotografer, som godt kan fotografere, men som vil tage styring og selv være iværksætter på egne historier,” siger Søren Pagter

Fra maj i år kan fotografer og fotojournalister fra hele verden tage første modul i en ny international diplomuddannelse, som blandt andet Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) står bag. 

’Documentary Photography’ hedder uddannelsen, som er blevet til i et samarbejde mellem den danske skole, World Press Photo Foundation og det hollandske fotobureau Noor Images.

”Målgruppen er internationale fotografer, som måske allerede arbejder i faget i et eller andet omfang, men som gerne vil lære at udvikle deres egne historier. Fotografer, som gerne vil arbejde med projekter, der måske er mere avancerede end at løse opgaver for andre,” fortæller Søren Pagter, leder af fotojournalistuddannelsen på DMJX og idémanden bag.

Indtil videre er der sat datoer på to af de syv moduler, der udgør Diplomuddannelsen. Den kan tages i sin helhed eller i enkelte moduler om eksempelvis dokumentarfilm eller dokumentarportrætter. 

Forsøger at ramme udvikling i branchen

Søren Pagter fortæller, at undervisningen på diplomuddannelsen vil foregå på et højere niveau end det grundniveau, der i dag er på Journalisthøjskolen.

”Den er rettet mod fotografer, som godt kan fotografere, men som vil tage styring og i højere grad selv være iværksættere på egne historier,” siger han.

Hvorfor er der behov for det?

”Vi kan jo se, at flere og flere fotografer flytter fra at blive hyret til at løse opgaver for de traditionelle medier til i højere grad selv at være personlige historiefortællere og igangsættere af egne projekter. Den tendens tror vi vil fortsætte. Så vi forsøger at ramme den udvikling, der er i branchen,” siger Søren Pagter.

Lærer man ikke de ting på fotojournalistuddannelsen i dag?

”Noget af det her kan minde om det, vores studerende laver på deres allersidste del af uddannelsen. Men i de her forløb kommer vi til at arbejde med længere formater, over længere tid og med mere komplekse ting.”

Seks tilmeldte på én time 

DMJX oplyser, at der i løbet af den første time, efter at nyheden om den nye diplomuddannelse blev offentliggjort tidligere i dag, kom seks tilmeldinger. 

Man kan læse mere om de forskellige modeller og kravene til ansøgerne her. Her fremgår det blandt andet, at journalister og kommunikationsfolk også er en del af målgruppen. Det går dog ikke uden fotografisk erfaring, understreger Søren Pagter.

”Vi skriver det lige så meget for at sige, at man ikke behøver at have papirer på, at man er uddannet fotograf. Men vi beder folk om at sende portfolio, og hvis der kommer ansøgere, hvor vi tænker, at niveauet ikke er højt nok, så tilbyder vi et brobygningskursus i stedet,” siger han.

 

0 Kommentarer