Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:17 22.04.2021 Anna Sol Jørgensen

DMJX-rektor bliver ny formand for Det Danske Filminstitut

Kulturminister Joy Mogensen (S) har udpeget en ny bestyrelse, der skal stå i spidsen for Det Danske Filminstitut fra 15. maj i år til 14. maj 2025.

Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Trine Nielsen, rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, bliver formand for instituttet. Poul Nesgaard, der tidligere har været rektor for Den Danske Filmskole, fortsætter på posten som næstformand.

Derudover kommer bestyrelsen til at bestå af mediesociolog Søren Shultz Jørgensen, Eva Novrup Redvall, der er lektor på Københavns Universitet. Kunsthistoriker Karsten Ohrt fortsætter også i bestyrelsen, mens advokat Pernille Backhausen og Anders Budtz-Jørgensen, medarbejderrepræsentant for Det Danske Filminstitut, træder ind i bestyrelsen.

”Vi har brug for et Filminstitut, der også på ledelsessiden er rustet til at lægge den rigtige strategi for, hvordan dansk film skal klare sig i den internationale konkurrence,” siger Joy Mogensen i pressemeddelelsen.

”Derfor er jeg glad for, at det er lykkedes at finde nogle dygtige medlemmer til Filminstituttets bestyrelse med stærke strategiske kompetencer, og som favner forskellige dele af film-, kultur- og medie-verdenen,” siger hun.

SENESTE NYT

Flere nyheder