DMJX: Otte studerende mangler lige nu en praktikplads

Efter onsdagens Panikdag mangler otte studerende praktikplads, oplyser praktikkoordinator hos DMJX. Endnu flere medier mangler praktikant, og der er cirka 60 ledige pladser: "De fleste af dem skal nok forberede sig på, at de ikke får en praktikant"

Otte af de studerende, der søgte en praktikplads på onsdagens Store Match Dag – også kendt som Panikdagen – mangler lige nu en praktikplads. 

Det oplyser praktikkoordinator på DMJX, Pia Færing, til Journalisten.

To af dem er fra DMJX, tre er fra SDU, én er fra RUC, og to er fra Tv- og Medietilrettelæggelse-uddannelsen. 

Cirka 60 pladser er ubesat

Det ser dog ud til, at de ledige praktikanter får nemt ved at finde en praktikplads. For der er lige nu godt 60 ubesatte pladser rundt omkring i landet, fortæller Pia Færing.

'"Det var et forventeligt overskud af pladser," som hun siger det.

Der var nemlig 135 studerende om 185 pladser. Et par af de studerende søgte dog ikke alligevel.

"Jeg har skevet til alle de praktiksteder, der har skrevet til mig, at de fleste af dem skal nok forberede sig på, at de ikke får en praktikant," siger Pia Færing.

Medier gik uden om it-system

125 praktikpladser er indtil videre besat. 

Det nye it-system hos DMJX registrerede dog kun 100 af ansættelserne. De sidste 25 er blevet bekræftet på anden vis, oplyser Pia Færing.

På grund af it-problemer blev flere matches indgået uden om systemet, og nogle af dem blev slet ikke registretet. Pia Færing har derfor måttet indsamle flere af oplysningerne ved at skrive rundt til de studerende. Men nu er tallene altså på plads. 

Derfor var der så få praktikanter

Når der i denne runde var så stort et overtal af praktikanter, skyldes det, at DMJX har rykket praktikperioden for sine studerende et semester. Derfor var der ingen 'nye' DMJX-studerende med i onsdagens pulje. Og på SDU deltager de studerende kun i Panikdagen én gang om året – i foråret.

Til sidste panikdag var situationen dog i praktikstedernes favør. Sådan vil det også være til næste Panikdag.

"Næste gang har vi 360 studerende og 280 praktikpladser,” siger Pia Færing.

0 Kommentarer