Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:25 19.08.2022 Anna Sol Jørgensen

DMJX opretter frivilligt forløb om erhvervsjournalistik

DMJX opretter frivilligt forløb om erhvervsjournalistik

Foto: Andreas Bang Kirkegaard (red. Journalisten)

De journaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) bliver i efteråret tilbudt et frivilligt forløb, der skal styrke deres kendskab til mulighederne inden for erhvervsjournalistik. Det skriver DMJX i en nyhed på sin hjemmeside.

Forløbet kommer til at runde emner inden for erhvervslivet som socialt ansvar, moral og etik, undersøgende erhvervsjournalistik samt magt og svindel. Underviserne bliver blandt andet gæsteunderviser fra Watch Medier, TV 2 News og Berlingske.

”Det er jobmæssigt et af de områder med den største vækst. Samtidig er det set fra et samfundsperspektiv et af de vigtigste områder at dække med journalistik af høj kvalitet. Derfor vil vi gerne gøre noget ekstra for at vække de studerendes interesse for at arbejde med erhvervsjournalistik,” siger Henrik Berggren, institutchef for Institut for Journalistik på DMJX.

Erhvervsredaktører har tidligere efterlyst handling fra journalistuddannelserne, da de har oplevet, at studerende kommer med for lidt viden om erhvervsområdet. De første 40 studerende har allerede tilmeldt sig forløbet, og det er ifølge Henrik Berggren ikke utænkeligt, at DMJX også vil oprette andre specialiserede forløb om f.eks. kulturjournalistik eller visuel opsætning.

SENESTE NYT

Flere nyheder