Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:53 18.08.2022 Anna Sol Jørgensen

DMJX kortlægger den undersøgende lokaljournalistik

Forud for lanceringen af et nyt nationalt gravercenter for lokaljournalistik vil DMJX i den kommende tid undersøge, hvordan det står til med den kritiske, undersøgende lokaljournalistik.

Det skriver DMJX i en pressemeddelelse.

Det bliver centerleder Roger Buch fra DMJX og journalist Bruno Ingemann, der skal stå i spidsen for kortlægningen. De to kommer i løbet af de kommende måneder til at interviewe redaktører og journalister fra 20-30 lokal- og regionalmedier for at danne sig et billede af, hvor medierne i dag står i forhold til den undersøgende journalistik.

I 2017 konkluderede et forskningsprojekt fra DMJX, at netop den undersøgende, kritiske journalistik stort set ikke fandtes i de lokale og regionale medier. Det var kun én promille af journalistikken i tre kommuner, der kunne gå ind under betegnelsen kritisk og undersøgende.

”Det er et problem for demokratiet, hvis ikke der graves nok i kommunerne og lokalsamfundet. Derfor er det vigtigt at kende mediernes egne oplevelser af mulighederne for at grave. Og i forbindelse med etableringen af Gravercenter.dk er det særdeles relevant at få skabt ny viden om ovennævnte spørgsmål gennem denne undersøgelse,” siger Roger Buch i pressemeddelelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder