DMJX glemmer at tjekke undervisningsmiljøet

Det er 6 år siden, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har vurderet undervisningsmiljøet på skolerne i Aarhus og København. Det er et brud på loven, indrømmer ledelsen.

Det er 6 år siden, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har vurderet undervisningsmiljøet på skolerne i Aarhus og København. Det er et brud på loven, indrømmer ledelsen.
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) har siden 2005 forsømt lovkravene om at lave de obligatoriske vurderinger af undervisningsmiljøet på institutionens to skoler.

Det skriver skoleavisen Illustreret Bunker i novemberudgaven.

Vurderingerne skal laves mindst hvert tredje år, men hverken i 2008 eller i 2011 er det sket.

»Det er rigtigt, at det ikke er lavet siden 2005, og jeg ved ikke hvorfor. Der er ingen tvivl om, at når der sker sådan noget, så er det i sidste ende ledelsens ansvar. Det er uanset, hvem der sidder i stolen,« siger prorektor Lars Poulsen til Illustreret Bunker.

Det er det fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø, der skal vurderes ved en såkaldt UMV (Undervisningsmiljøvurdering). Den skal også indeholde en handlingsplan for, hvordan eventuelle problemer skal løses. Prorektor Lars Poulsen håber at gennemføre en vurdering af miljøet i marts 2012, blandt andet med en spørgeskemaundersøgelse til de studerende.

Det er De Studerendes Råd på DMJX, der har fået færten af lovbruddet. Da rådet i november bad om at se vurderingerne af undervisningsmiljøet, modtog de et notat, hvor forglemmelsen fremgik.

»Jeg tror, der er sket det, at det store fokus, der var på undervisningsmiljøet i 2005, er gledet ud som følge af udskiftning på rektorposten og i DSR. Det er selvfølgeligt beklageligt,« siger Lars Poulsen til Illustreret Bunker.

0 Kommentarer