DMJX får ny rektor i morgen

Den nye rektor skal styrke uddannelserne, gennemføre en flytning og holde økonomien i kort snor.

Den nye rektor skal styrke uddannelserne, gennemføre en flytning og holde økonomien i kort snor.

Efter at have brugt en måned på at kigge på feltet af jobansøgere præsenterer bestyrelsen for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i morgen eftermiddag den nye rektor og prorektor. Hidtil har Journalisthøjskolen haft Anne Marie Dohm som rektor, mens Anne-Marie Wivel er rektor på Mediehøjskolen i Emdrup. I dag sidder der i alt fire personer i ledelsen for de to uddannelsessteder. I fremtiden er der kun plads til to.

Ifølge Lisbeth Knudsen, formand for bestyrelsen, har ansøgerfeltet været stærkt. 16 søgte jobbet.
»Der har været interesse fra mange forskellige sider – både fra den traditionelle del af medieverden og udenfor. Det har derfor været en spændende opgave at kigge på, hvem vi mener der vil være den bedste til at løse opgaven.«

En af hovedopgaverne for den nye rektor og prorektor bliver at videreføre fusionsprocessen mellem de to uddannelsessteder på Olof Palmes Allé i Århus og på Emdrupvej i København. Det er ikke på forhånd besluttet hvor den nye rektor og prorektor skal have kontor.
»Vi har campus i både København og Århus og derfor skal den nye ledelse være synlig og tilstede begge steder,« lyder det fra Lisbeth Knudsen.

I stillingsopslaget til jobbet har DMJX efterlyst kandidater med "stærke kommunikative kompetencer, tæft for strategisk tækning og analytiske evner".
Lisbeth Knudsen peger på at den nye ledelse står overfor tre hovedopgaver:
1. At styrke Medie- og Journalisthøjskolens uddannelser – blandt andet de to nye kommunikationsuddannelser og opfyldelsen af en international strategi med øget samarbejde med andre uddannelsessteder
2. Gennemføre flytning af Mediehøjskolen indenfor tre-fire år fra de lejede lokaler på Emdrupvej til en ny adresse, som endnu ikke er fundet
3. Sikre at der er styr på økonomien, mens flytningen af Mediehøjskolen og en kommende ombygning af Journalisthøjskolen i Århus står på.

Desuden bliver bestyrelsen beskåret fra de nuværende 15 medlemmer til 11. I bestyrelsen sidder blandt andre repræsentanter for DJ, Danske Dagblades Forening og Danske Specialmedier, DR og TV 2. I den nye, mindre bestyrelse skal nogle af de nuværende medlemmer ifølge Lisbeth Knudsen indgå valgforbund og deles om deres plads i bestyrelsen.

0 Kommentarer