Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:50 25.03.2021 Jakob Albrecht

DMJX får penge til at undersøge kønsbalancen i medieverdenen

På tværs af Norden har #MeToo gennem de seneste tre-fire år givet anledning til selvransagelse og sat gang i en erkendelsesproces om blandt andet kønsbalance og seksuelle krænkelser.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har fået en bevilling på 1,6 millioner kroner fra Nordisk Ministerråd til at undersøge den nordiske mediebranche med henblik på at skabe mere kønsbalance og ligestilling i mediebranchen i Danmark og i resten af Norden. Det skriver DMJX i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen skal samle erfaringer fra hele Norden og give bud på konkrete løsninger.

Ud over en række mediehuse har projektet tilknyttet en række partnere, som skal bidrage til projektet. I Danmark er samarbejdspartnerne Dansk Journalistforbund, Dagbladet Børsen, KVINFO, og Nordisk Journalistcenter.

Medieforsker Lars Kabel fra DMJX leder projektet, som udføres i samarbejde med to konsulenter, journalisterne Marion Hannerup og Gitte Rabøl.

Innovations- og forskningsprojektet er finansieret af en bevilling fra Nordisk Information för Kunskap om Kön (NIKK), der er et informationscenter med anvendt forskning under Nordisk Ministerråd.

Projektejer er Helle Kryger Aggerholm, forskning- og udviklingschef på DMJX.

SENESTE NYT

Flere nyheder