Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:32 28.11.2022 Anna Sol Jørgensen

Dk4 vil købe Pyrus-sæson af TV 2

Dk4 vil købe Pyrus-sæson af TV 2

Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Julekalender-klassikeren Pyrus’ tredje sæson, ’Alletiders Julemand’, kan ikke klare et 2022-tjek hos TV 2.

Men det skal ikke afholde Dk4 fra at sende sæsonen.

I hvert fald har Dk4 rakt ud til TV 2 med henblik på at købe sæsonen, oplyser kanalen ifølge MediaWatch i en pressemeddelelse.

”Vi synes, at ’Alletiders Julemand’ er et historisk dokument, som alle bør kende til, og hvis nogen synes, at moralen ikke passer med tidens normer, så er det da et strålende afsæt til at tale om, hvad der gælder i dag, og hvordan tingene forandrer sig. Den refleksion skal de danske tv-seere ikke undvære,” siger Stig H. Hasner, administrerende direktør hos Dk4, ifølge MediaWatch i pressemeddelelsen.

’Alletiders Julemand’ blev sendt første gang i 1997, og det var planen, at TV 2 skulle have genudsendt julekalenderen igen i år.

Det blev dog aflyst i sidste øjeblik, oplyste TV 2 i sidste uge til juleweb.dk, efter at julekalenderen havde fået et eftersyn med nutidens briller.

”I vores gennemsyn mener vi, at ’Alletiders Julemand’ indeholder elementer, som har en forældet skildring af både mennesker og kulturer, og som kan misforstås for især børn, som ikke kan sætte fortællingen ind i en historisk kontekst. Beslutningen er truffet på baggrund af en længerevarende periode med grundige overvejelser og drøftelser,” udtalte Mette Nelund, konstitueret fiktionschef hos TV 2, i en skriftlig kommentar til juleweb.dk.

 

 

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder