Generalforsamling

DJ’s største kreds glæder sig over kæmpe underskud

Kampvalg til bestyrelsen og størrelsen på støtten til IMS prægede generalforsamling i Kreds 1

Der var spredte klapsalver i salen blandt de omkring 100 fremmødte til DJ Kreds 1’s generalforsamling, da det i formandens beretning blev sagt, at kredsen i 2022 havde haft sit hidtil største underskud.

Hele 600.000 kroner lød underskuddet på, hvilket svarer til næsten en tredjedel af årets indtægt fra kontingenter.

Forklaringen er dels et markant øget aktivitetsniveau i kredsen, hvor der er blevet skruet op for medlemsaktiviteterne efter corona.

Formue bragt ned

Dermed er Kreds 1’s formue bragt ned fra ca. 1,8 til 1,2 mio. kroner, og det er på det niveau, den skal være, lød det i formandens beretning, der blev afleveret af næstformand Maj Munk, da formand Frederik M. Juel havde meldt afbud på grund af sygdom.

”Og vi kan med sikkerhed sige, at nedbringelsen af vores formue er sket ved, at vi har brugt pengene på vores medlemmer.”

Men kasserer Ole Sønderby Petersen måtte også beklage, at man på grund af en fejl havde forventet en markant større indtægt fra kontingenter, hvilket førte til, at der manglede 450.000 kroner i forhold til budgettet.

Trods den nedbragte formue endte generalforsamlingen alligevel med at bruge flere penge, end bestyrelsen havde lagt op til. Bestyrelsen havde foreslået at give et tilskud på 20 kroner per medlem til IMS, International Media Support, men et forslag om at hæve det til 25 kroner blev vedtaget, hvilket betyder en ekstra udgift på cirka 50.000 kroner.

Ny bestyrelse

De fremmødte medlemmer måtte også ud i flere afstemninger for at finde frem til den kommende bestyrelse, da der var kampvalg om både de fire pladser til bestyrelsen og de tre suppleanter.

Efter et kampvalg, hvor seks stillede op til fire ledige pladser i bestyrelsen, blev følgende valgt:

  • Ole Sønderby Petersen, 69 stemmer
  • Jimmi Willemoes, 49 stemmer
  • Karin Bech, 38 stemmer
  • Birger Lund, 32 stemmer

De to opstillede, der ikke blev valgt, var Malte Pedersson og Charlotte Pardorf, med henholdsvis 22 og 19 stemmer.

Der skulle også kampvalg til, før Ronja Pilgaard, Anders Hjort og Malte Pedersson kunne kalde sig suppleanter, hvor Charlotte Pardorf ikke fik stemmer nok.

0 Kommentarer