DJ’s ledelse på danmarksturné

De næste to måneder tager ledelsen i DJ rundt i hele landet for at lytte til medlemmernes meninger, drømme og forventninger til forbundet.

De næste to måneder tager ledelsen i DJ rundt i hele landet for at lytte til medlemmernes meninger, drømme og forventninger til forbundet.


Lever DJ op til dine ønsker? Er medlemsskabet pengene værd? Hvordan synes du, at DJ skal se ud i fremtiden? Hvor ser du dig selv i forhold til DJ? DJ's forbundsledelse i skikkelse af formand Mogens Blicher Bjerregård og næstformand Fred Jacobsen er klar til at rejse landet tyndt for at høre, hvad medlemmerne mener om DJ. På medlemsmøderne suppleres formanden og næstformanden af en række medlemmer af hovedbestyrelsen.

Det er meningen, at møderækken lægger et fundament under DJ's delegeretmøde til april 2011, hvor forbundets visioner skal justeres.
Ved seks af de 13 medlemsmøder laver Dansk Journalistforbund web-tv-interviews med publikum. Det første møde finder sted hos TV2 Østjylland på torsdag den 23. september klokken 18.
Møderne er for alle medlemmer af DJ både på den konkrete arbejdsplads og i hele området. Du skal bare møde op. DJ sørger for en sandwich og en øl eller vand.

TV2 Østjylland
Lolland-Falsters Folketidende
Grønland
La Oficina
Holbæk Amts Venstreblad
DR BYEN
Berlingske Tidende
DR Bornholm
Fyens Stiftstidende
København / Danske Bank
TV2/Syd
Herning Folkeblad
Nordjyske Medier

Se hele planen for DJ's roadshow her:

Du kan følge og blande dig i diskussionerne på bloggen DJiDialog.
Du kan også læse Mogens Blicher Bjerregård twitte her.

7 Kommentarer

Michael Bjørnbak Martensen
24. SEPTEMBER 2010
Re: DJ's ledelse på danmarksturné

Jeg deltog i går aftes i  Århus - og hilser touren meget velkommen.

Som deltager sidder man med en underlig oplevelse af om et sådant møde duer til noget-som-helst - men jeg tror det gør. Der var en kærlig direkte tone i Århus, og hvis dette ellers gentages, vil det givet sætte nogle aftryk. Jeg tror også, at kompetencen med at få lyttet vil blive bedre. At folk mødes giver altid noget noget positivt.

Jeg kom for at betone, at forbundet blev skarpere på faglighed - hvilket en anden deltager sagde ret godt på en anden måde:: "Jeg tror godt forbundet ved, at man ikke kan overleve på at være meget synlige på administrative systemer. Overlevelse sikres ved at være fagligt synlige."

Fred Jacobsen
24. SEPTEMBER 2010
Medlemmer er i centrum

DJ er en demokratisk og politisk styret medlemsorganisation. DJ lever af aktive medlemmer. Derfor er det godt med bud, som dem, Jens Stenfeldt kommer med. Og jeg vil da kraftigt opfordre til at møde op, når vi på vores rundtur kommer i nærheden af, hvor Jens bor og arbejder.

Turnéen har som udgangspunkt, at vi lytter til, hvad medlemmerne har på sinde, når det gælder DJ's fremtid. Vi rejser derfor helt bevidst ikke rundt med en færdig mening om, hvad der skal diskuteres. Det er et absolut relevant emne, Jens Stenfeldt peger på: Avisernes oplagstal rasler ned, mediebranchen er inde i en meget voldsom forandringsproces, arbejdsløsheden højere end vi bryder os om. Netop det fordrer, at en organisation som DJ skal forholde sig til de udfordringer, det frembringer.

Vi tager rundt for at lytte til, hvad slags DJ medlemmerne ønsker. Og jeg er helt sikker på, at udfordringerne i mediebranchen vil præge de krav, der er til et moderne DJ i bevægelse.

Til orientering er syv af de 13 planlagte møder lagt uden for København. Otte, hvis jeg regner Grønland med.

Næste møde er på Lolland-Falsters Folketidende den 4. oktober kl. 16.30. Mød op!

Mange hilsner

Fred Jacobsen

næstformand 

 

Luci Smith
24. SEPTEMBER 2010
Re: DJ's ledelse på danmarksturné
 Grønland...jeg vil gerne med, hvis der skulle blive en ledig plads.
jens stenfeldt
24. SEPTEMBER 2010
Re: DJ's ledelse på danmarksturné

 

Turné kan gavne - men det er kompetencer og klare mål, vi har brug for! 

Det er da fint nok, at DJ-ledelsen vil en tur rundt i mediemøllen, men det ville være mere interessant, hvis turen foregik på baggrund af et formål og nogle erklærede og vedtagne målsætninger: Jeg, og vi er nok nogle stykker derude, mangler at høre nogle håndfaste og fremtidsorienterede bud på, hvordan DJ vil dæmme op for de traditionelle mediers nedgang - og hvordan DJ vil understøtte - udvikle og kanalisere udvilklingskroner -  over i mulighederne i kommunikationsbranchen, der her og nu er eneste redningskrans. DJ må ikke overlade initiativet til DJØF´erne. Det er vigtigt, at DJ nu får samlet alle de gode kræfter - og kompetencer - så der kan såes nye frø. Hvis holdet og rådgiverne hos DJ ikke er godt nok, så skynd jer at skifte til kompetente og analyserende mennesker, der både sidder med fingeren på pulsen og kan gå til opgaven med metodik, systematik, analyse og krav om fastsættelse af klare mål!

En tur i mediemøllen må ikke være en sovepude - en syltekrukke - hvor der ingenting sker, fordi DJ har brug for at tage temperaturen. Den ER taget. Feberen er tårnhøj, og den skal ned, nu! Der er ikke tid til dialog, reflektion og sparring - der skal handling til nu - på baggrund af undersøgelser, analyse og ikke mindst viden, som findes i dag!

 

 

Torben Krogh
24. SEPTEMBER 2010
Re: DJ's ledelse på danmarksturné

Kære Karin Mette

Du er skam velorienteret udi geografi. Der er 31 km. længere fra Aalborg til Skagen end fra Esbjerg til Kolding.

Til gengæld... Der bor godt 8.500 mennesker i Skagen, og næppe mange DJ-medlemmer. Til gengæld er Esbjerg (til orientering) Danmarks 5. største by med 82.000 indbyggere og mange DJ-medlemmer. Plus dem, der bor i byerne rundt om. Men du tror sikkert (åbenbart), at Esbjerg er et fiskerleje på Vestkysten, der kan sammenlignes med Skagen... Ja ja.

Men bevares, lad os da endelig holde os til politik. Synes bare ikke ordet "Danmarksturné" var dækkende. Det må I meeeget undskylde ovre i København.

Vh

Torben

Flere