DJ’s kronprinsesse stiller alligevel op

Didde Elnif er i krogene blevet omtalt som mulig kronprinsesse i Dansk Journalistforbund. Altså lige indtil hun sagde stop. Men efter Lars Werges beslutning om at blive næstformand genopstiller hun alligevel til HB.

Didde Elnif er i krogene blevet omtalt som mulig kronprinsesse i Dansk Journalistforbund. Altså lige indtil hun sagde stop. Men efter Lars Werges beslutning om at blive næstformand genopstiller hun alligevel til HB.

Dramaet om det kommende valg til hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund tager nu atter en ny drejning.

Efter Lars Werge fredag eftermiddag meldte sig som kandidat til næstformandsposten, har det fået andre til at overveje deres situation og magtmulighederne i hele DJ. Allerede i går meldte Fred Jacobsen, at han ikke ønskede at deltage i et kampvalg til næstformandsposten, og trak sig derfor efter ni år. Nu melder et af de få tilbageværende kvindelige medlemmer af hovedbestyrelsen, Didde Elnif, at hun alligevel genopstiller. 

»På trods af tidligere udmelding har jeg i weekenden valgt at genopstille til Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse. Det kan måske virke mærkeligt for nogen – min kritik taget i betragtning. Men da Lars Werge, Ekstra Bladet, meldte sig som kandidat til næstformandsposten, var det for mig med til at skabe et momentum, der åbner op for at skabe nogle af de forandringer i organisationen, som jeg har efterspurgt,« skriver Didde Elnif her søndag aften på Scriptum.dk, hvor hun samtidig gør det klart, at det ikke handler om personspørgsmål.

»Jeg har stor respekt for den forbundsledelse, der sidder i øjeblikket, men jeg tror, det kan skabe ringe i vandet, hvis vi tager forandringen alvorligt. Det vil jeg gerne være med til at sikre, derfor vælger jeg at genopstille,« erklærer Didde Elnif.

Over for Journalisten.dk uddyber hun sin beslutning:

»Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg synes, det arbejde, DJ gør, er ekstremt vigtigt, både for medlemmerne – og når vi er bedst – for demokratiet. Men jeg skal ærligt indrømme, at jeg synes, organisationen har manglet et skub i den rigtige retning – lidt fornyet energi. Da Lars Werge valgte at stille op som næstformand i fredags, synes jeg, der blev skabt et momentum, der gav mig blod på tanden og lyst til at tage endnu en runde.« 

Dermed kommer Didde Elnif med en melding, der kan læses som en kritik af visse af hendes nuværende HB-kolleger. Og det er da heller ikke første gang, at hun tager bladet fra munden.

Da hun således tidligere i år meldte, at hun ikke ville genopstille, sendte hun samtidig et utvetydigt angreb mod arbejdet i hovedbestyrelsen. "Der er for meget brok, og der mangler politisk initiativ," lød det blandt andet fra Didde Elnif, som til tider er blevet omtalt som mulig kronprinsesse.

"Bestyrelsen er rigtig god til klassiske fagpolitiske dyder, og det er al ære værd. Men vi følger ikke med medieudviklingen," sagde Didde Elnif i starten af marts måned.

Med Lars Werges pludselige vej til toppen er situationen så en anden, og det har altså fået hende til at vende tilbage. Hun afviser dog al snak om kronprinsesseriet og siger i forlængelse heraf:

»Jeg støtter 100 pct. op om Lars Werge og Mogens Blicher Bjerregård og tror på, at de i  fællesskabet kan skabe den fremdrift, som DJ har brug for på et arbejdsmarked, der er under rivende udvikling,« 

Den 30-årige Didde Elnif har været medlem af DJ's hovedbestyrelse siden 2005. Hun er i øjeblikket blandt andet medlem af forretningsudvalget og B&U-udvalget samt formand for mediepolitisk udvalg. Derudover er hun projektleder for New Media Days, DR.

Læs mere på Scriptum, hvor hun altså her til aften har bekendtgjort, at hun genopstiller.

3 Kommentarer

Thomas Stærmose
11. APRIL 2011
Re: DJ's kronprinsesse stiller alligevel op
Hvor er det dejligt at læse, at DJ har indført arvefølge, og at der er folk i kroge, der står for at tage sig af den diskussion. Så slipper jeg som menigt medlem for at bryde mit hoved med det.
Kim Elmose
10. APRIL 2011
Re: DJ's kronprinsesse stiller alligevel op

Det er en overordentlig god nyhed, at Didde igen er på banen. Ikke fordi hun er yngre kvinde, men fordi hun er et engageret mediemenneske, der bedre end de fleste i journalistkredse forstår de mange muligheder og udfordringer ved de digitale medier. Hun møder ikke udfordringerne med rygmarvsreaktioner og dyb skepsis , men med begejstring baseret på dyb viden om mekanismerne i den digitale medieverden.

Den viden og den begejstring har DJ især brug for. 

Michael Bjørnbak Martensen
10. APRIL 2011
Re: DJ's kronprinsesse stiller alligevel op
Super!!