Jobskifte

DJ’s afgående forhandlingschef har spurgt sig selv: Kan jeg være det bekendt?

Lars Qvistgaard afviser, at han skifter job på grund af utilfredshed med DJ

For anden gang på bare et år skal Dansk Journalistforbund (DJ) ud og finde en forhandlingschef.

I efteråret 2021 stoppede Claus Iwersen efter mange år i DJ som leder af DJ Arbejdsliv. 1. marts 2022 overtog Lars Qvistgaard jobbet. Han har en fortid som blandt andet formand for Akademikerne.

Men i går skrev Præsteforeningen på Facebook, at foreningen har ansat Lars Qvistgaard som direktør. Derfor stopper Lars Qvistgaard i DJ i midten af juli og når dermed kun at have været ansat i fire en halv måned – og til efteråret venter overenskomstforhandlingerne.

Lars Qvistgaard havde gerne set, at tilbuddet om jobbet i Præsteforeningen først var kommet om et år, så han kunne have været i DJ længere tid.

”Men nu opstod muligheden, og så måtte jeg realisere mine egne drømme,” siger han.

Lars Qvistgaard forklarer, at han ser sig selv som et loyalt og pligtopfyldende menneske.

”Så jeg er gået rundt om mig selv nogle gange og spurgt: Kan jeg nu være det bekendt?  Men i karriererådgivningen af medlemmerne i DJ siger vi jo også, at de skal gribe mulighederne, når de opstår,” forklarer han.

Ingen utilfredshed med DJ

Lars Qvistgaard understreger, at hans exit som forhandlingschef overhovedet ikke bunder i en utilfredshed med jobbet i DJ.

”Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med de mange dygtige og selvstændige medarbejdere og et godt team med Tine Johansen og Allan Boye Thulstrup. Det har været spændende at være en del af,” siger han.

Men da det kom til stykket, trak jobbet i Præsteforeningen mere – en forening, han kender fra sin tid som AC-formand.

”Jeg har altid haft en god relation til Præsteforeningen, og der er tale om en drømmestilling for mig.”

0 Kommentarer