Prisuddeling

Djøfbladet blev den store vinder ved Anders Bording-priserne

Fagbladet 3F vinder Journalistprisen for artikelserie om farlig asbest

Djøfbladet blev den helt store vinder ved årets uddeling af Anders Bording-priserne, som torsdag fandt sted i Altingets gård i København.

Her er årets vindere samt juryens begrundelse:

 

Idéprisen: Djøfbladet – Her er de værste ord på jobbet

”Vinderen af årets idépris 2023 skal findes blandt en idé, der forvandlede en kort notits til et brugergenereret journalistisk projekt. Idéen er sjov, har journalistisk tyngde og er fremragende eksekveret – og så skabte projektet masser af læserengagement og debat ude på arbejdspladserne. Læserne er selvironiske og er på befriende vis blevet engageret, og der bliver gjort op med klichéerne.”

De øvrige nominerede i kategorien var:

Mediepris: Relanceringen af Djøfbladet

”Vinderen af årets mediepris 2023 går til et medie, der har gennemført en imponerede omlægning af mediet, der både har ført til læserfremgang og været en kommerciel succes og anviser en vej til både læserfremgang og økonomisk overskud. Magasinet har fået et moderne og stramt udtryk, og indholdet byder på personnære fortællinger, der vækker identifikation og skaber inspiration til forskellige måder at være professionel på.”

De øvrige nominerede i kategorien var:

Journalistprisen: Fagbladet 3F – artikelserie om farlig asbest

”Årets journalistpris går til et fantastisk veldokumenteret arbejde med baggrund i statistik og aktindsigt, som førte til politisk handling med strammere og bedre lovgivning til følge. Det er en principiel og vigtig historie, der samtidig er flot og varierende fortalt gennem forskellige journalistiske genrer. Afsløringerne satte fokus på manglende overholdelse af lovgivningen og risikoen for de mennesker, der arbejder med et stærkt sundhedsskadeligt materiale.”

De øvrige nominerede i kategorien var:

 

Årets jury bestod af:

  • Magnus Bredsdorff, klimaredaktør og journalist
  • Bo Mikael, journalist og selvstændig konsulent
  • Bille Sterll, selvstændig journalist og kommunikatør
  • Marianne Søndergaard, kommunikationschef Hotel- og Restaurantskolen, tidligere redaktionschef

0 Kommentarer