DJ vil nedbringe antallet af fyrede i Midtjylland

45 redaktionelle medarbejdere skal fyres på Midtjyske Medier. Nu forhandler Dansk Journalistforbund om at mindske konsekvenserne så meget som muligt.

45 redaktionelle medarbejdere skal fyres på Midtjyske Medier. Nu forhandler Dansk Journalistforbund om at mindske konsekvenserne så meget som muligt.

Tillidsrepræsentanterne på Midtjyske Medier er i samarbejde med Dansk Journalistforbund gået i gang med at forhandle med ledelsen om den bebudede spareplan på 60 millioner kroner. Planen vil koste 45 redaktionelle medarbejdere jobbet, hvis den bliver ført ud i livet.
DJ's forhandlingschef, Claus Iwersen, siger, at det er urealistisk at tro, at forhandlingerne kan forhindre opsigelser.
"Forsøget om at undgå bare en eller flere fyringer på den ene eller anden måde bør dog gøres, og det er selvfølgelig det, som forhandlingerne blandt andet vil handle om i den kommende tid. Men der står også omstruktureringer, mulighed for frivillige fratrædelser m.v. på tillidsrepræsentanternes dagsorden," siger han på Journalistforbundets hjemmeside.

I forbindelse med aftalen om flermedialitet i Det Berlingske Hus i 2007 blev der indgået en tryghedsaftale. Den betyder, at mange af de fyrede vil få tilbudt en fritstilling i opsigelsesperioden, og de modtager en ekstra godtgørelse på tre måneders løn.

Midtjyske Medier udgiver seks dagblade, 20 ugeaviser, fem lokale radiostationer og en række hjemmesider. Dagbladene er Århus Stiftstidende, Randers Amtsavis, Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Holstebro-Struer, Dagbladet Ringkøbing-Skjern og Lemvig Folkeblad. Med omkring 200 DJ-medlemmer har Midtjyske Medier den største medarbejdergruppe på dagbladsområdet uden for København.

Spareplanen indebærer ifølge Berlingske Medias koncernchef Lisbeth Knudsen blandt andet bedre udnyttelse af redaktionelle ressourcer på tværs af titlerne og en udvidelse af den eksisterende fællesredaktion, der i dag ligger i Holstebro.

Der er aftalt nye forhandlinger den 14., 17. og 21. april, og der vil være mulighed for flere møder, såfremt parterne har brug for det.

0 Kommentarer