DJ vil lægge sag an mod Mediaprovider

Kortsigtet løsning og brud på overenskomsten. Sådan siger DJ om Mediaproviders krav til medarbejderne om frivillig lønnedgang.

Kortsigtet løsning og brud på overenskomsten. Sådan siger DJ om Mediaproviders krav til medarbejderne om frivillig lønnedgang.

Medarbejderne er tilsyneladende stemt for frivilligt at acceptere en lønnedgang på 10 procent samt en uges orlov uden løn. Men uanset hvor frivilligt det er, er det et brud på overenskomsten, mener faglig konsulent Hans Jørgen Dybro, der forventer, at ordningen – hvis den bliver effektueret – bliver genstand for en faglig voldgift.

»Det er efter min klare opfattelse i strid med overenskomsten. Når vi for mindre end et halvt år siden har fornyet overenskomsten med Mediaprovider, så kan man ikke komme nu og sætte kollegernes løn ned med 10 procent med dags varsel. Og derfor vil Journalistforbundet formentlig rejse en sag overfor Mediaprovider, uanset at nogle af de omfattede medarbejdere føler sig tvunget til at skrive under på aftalen.«

Mediaprovider – som udgiver webmagasiner som ComOn, GEAR online og Zoom – er blevet stillet for et krav fra sit svenske moderselskab, der forlanger et samlet koncernoverskud på fire mio. kroner i 2010. Den danske ledelse har derefter stillet medarbejderne over for valget mellem enten medarbejderfyringer eller at alle frivilligt accepterer en lønnedgang.

Ifølge tillidsrepræsentant Jette Ejersbo er de fleste medarbejdere indstillet på at skrive under på aftalen.

Men Hans Jørgen Dybro bryder sig ikke om ordningen, uanset hvad medarbejderne er blevet lovet.

»Ja, nogle aviser skriver, at mange i Danmark er parat til at gå ned i løn. Men det er vel at mærke, hvis man dermed kan undgå fyringer. Det har vi jo ingen garanti for i dette tilfælde. Tværtimod har jeg fået oplyst, at Mediaprovider under alle omstændigheder vil fyre nogle af folkene.«

Journalisten.dk har forsøgt at få en udtalelse fra Mediaproviders direktør, Ulrik Krag, men det har ikke været muligt.

0 Kommentarer