Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:33 13.06.2022 Kerstin Bruun-Hansen

DJ vil fortælle om freelance-medlemmer i klemme på møde med Hummelgaard

DJ vil fortælle om freelance-medlemmer i klemme på møde med Hummelgaard

Formand for DJ Tine Johansen. Flemming Leitorp

Vilkårene for atypiske ansatte er på dagsordenen, når Dansk Journalistforbunds formand Tine Johansen her til formiddag er inviteret til møde med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

”Vi skal klæde ministeren på med, hvad det er for oplevelser vores medlemmer har, og samtidig komme med forslag til, hvordan han og regeringen kan reagere for at skabe et bedre og mere lige arbejdsmarked,” fortæller Tine Johansen.

De atypisk ansatte er en fællesbetegnelse for freelancere, soloselvstændige og de såkaldte kombinatører, der kombinerer de to måder at arbejde freelance på. Og her er DJ-formandens budskab til ministeren klart:

”Vi har en lovgivning i dag, der er skæv for de her grupper på arbejdsmarkedet. De leverer en masse fleksibilitet, men de får ikke sikkerheden med i forhold til for eksempel sygedagpenge og barselsdagpenge.” siger Tine Johansen.

”Derfor tager jeg selvfølgelig også nogle eksempler med, hvor DJ-medlemmer er kommet i klemme på grund af uretfærdigheder og skævheder i lovgivningen.”

Hun tilføjer, at hun også vil tage nogle af de eksempler med til ministeren, som for nylig blev præsenteret i Journalisten, på freelancere, hvis honorarer i årevis har sået i stampe.

Der er tale om en såkaldt rundbordssamtale, hvor også fagforbundene 3F, Kommunikation og Sprog, HK, Prosa og DM er inviteret. Den første af i alt to rundbordssamtaler af sin slags.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder