Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:31 13.09.2023 Anna Sol Jørgensen

DJ: Vi står klar til at hjælpe i voldsom sparerunde

Dansk Journalistforbund (DJ) står klar til at hjælpe de medlemmer, der bliver berørt af den store sparerunde hos Jyllands-Posten.

Det gør fagforbundet klart i en pressemeddelelse, efter at det i går kom frem, at Jyllands-Posten har i sinde at nedlægge op mod 25 redaktionelle stillinger og udflytte avisens sekretariat med 12-13 DJ-medlemmer til Wunderkind.

”Det er meget voldsomt med et stort antal opsigelser og oveni en virksomhedsoverdragelse af det, som mange nyhedsmennesker vil se som avisens hjerte. Det handler om identitet, faglig stolthed, kolleger og i nogle tilfælde også om løn og arbejdsforhold. Det ved vi i DJ; og derfor gør vi alt for at rådgive og hjælpe både tillidsvalgte og medlemmer, når der skal opsiges og virksomhedsoverdrages,” siger Tine Johansen, formand for forbundet.

Forbundet gør det samtidig klart, at tillidsrepræsentanterne på Jyllands-Posten og DJ’s forhandlingskonsulenter nu er i gang med at forsøge at nedbringe antallet af fyringer mest muligt.

Fra DJ’s side er der særlig opmærksomhed på dem, der skal overdrages til Wunderkind. Hvis virksomheden ikke overtager medarbejdernes overenskomst, kan medarbejderne efter en periode skulle acceptere andre ansættelsesvilkår.

SENESTE NYT

Flere nyheder