DJ venter udspil fra Nordfoto

 

 

Dansk Journalistforbund håber på et forlig med Scanpix Nordfoto i sagen om det dobbelte bogholderi. Billedbureauet er i øjeblikket i gang med at gennemgå de to regnskabsbøger.

Dansk Journalistforbund (DJ) og billedbureauet Scanpix Nordfoto har haft sit første møde om de to regnskabsbøger, som fagbladet tidligere har beskrevet.

DJ venter på, at Nordfoto får undersøgt, hvad bøgerne viser, og det er bureauet nu i gang med, siger direktør Niels Hjerrild:

"Vi har fået en komplet kopi af de to bøger, og gennemgår dem nu minutiøst."

Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet og medlem af hovedbestyrelsen i DJ, forventer, at Nordfoto er indstillet på at indgå et forlig med de fotografer, som ifølge regnskabsbøgerne ikke har fået betaling.

"Vi føler, vi er på sikker grund, så hvis vi ikke når et forlig, så bliver vi nødt til at gå rettens vej. Vi er nødt til, på vegne af medlemmerne, at få penge for de billeder, som Nordfoto har solgt," siger Lars Lindskov.

JOURNALISTEN har tidligere beskrevet Nordfotos regnskabspraksis fra 1984 til 1991. Ifølge tidligere og nuværende ansatte i bureauet har Nordfoto bevidst snydt med betalingen for 5.606 billeder, der blev genbrugt i B.T., Berlingske Tidende og Weekendavisen.

Artiklerne om Nordfoto kan læses i JOURNALISTEN nr. 6/2002 i "Fotosnyd for millioner" og i nr. 7/2002 "Skruebrækker-katalog ".

 

0 Kommentarer