Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:42 09.11.2023 Morten Bjerregaard

DJ: Utroligt god idé ikke at droppe seniorordninger

DJ: Utroligt god idé ikke at droppe seniorordninger

Jacob Nielsen

Regeringen har i denne uge offentliggjort, at den dropper ellers foreslåede forringelser af seniorpension og afskaffelsen af seniorjob.

I regeringsgrundlaget stod der ellers, at man vil sammenlægge seniorpension og den såkaldte Arne-pension og afskaffe seniorjobordningen, som giver ledige seniorer mulighed for et kommunalt job, hvis de opbruger dagpengeretten og har mindre end fem år til efterlønnen.

Men forslagene lægges nu på hylden i forbindelse med offentliggørelsen af regeringens 2030-plan, og det vækker glæde hos DJ-formand Tine Johansen.

”Det har været et brændende ønske fra rigtig mange fagforeninger og A-kasser, at regeringen ikke skulle gå ind og pille ved de her ordninger. Så jeg er rigtig glad for, at man har lyttet og truffet en beslutning, der gik den rigtige vej,” siger hun.

Ifølge DJ-formanden har især seniorjobordningen været til gavn for DJ-medlemmer. I 2022 var syv medlemmer berettiget til seniorjob, og i 2023 er yderligere fire indtil videre blevet berettigede.

”Vi har medlemmer, som virkelig skatter denne ordning, fordi det er en mulighed for at få nogle sidste gode arbejdsår, inden man trækker sig tilbage,” lyder det fra Tine Johansen.

SENESTE NYT

Flere nyheder