DJ: Upassende at gå undercover hos TV 2

Journalister skal ikke være berøringsangste over for at gå hinanden kritisk efter i sømmene, mener Dansk Journalistforbunds næstformand. Men det er upassende at gå undercover til interne medarbejdermøder.

Journalister skal ikke være berøringsangste over for at gå hinanden kritisk efter i sømmene, mener Dansk Journalistforbunds næstformand. Men det er upassende at gå undercover til interne medarbejdermøder.

TV 2s medarbejdere raser over, at en journalist fra Politiken rapporterede fra deres interne medarbejdermøde uden hverken at give sig til kende eller bede om tilladelse.

Fotograf Klaus Guldager fra TV 2 Nyhederne i Odense finder det særlig upassende, at det er et medlem af Dansk Journalistforbund, der »har sneget sig ind til et internt medarbejdermøde og har refereret fra det.«

Det er forbundets næstformand, Fred Jacobsen, ganske enig i:

»Jeg synes det er upassende, fordi det netop er et møde, som tillidsrepræsentanterne har indkaldt til for at orientere om situationen. Det skal medarbejderne have lov til at have for sig selv. Der har sikkert været mange, der har været dybt berørt af situationen,« siger han til Journalisten.dk.

Fred Jacobsen understreger dog, at journalister ikke skal være berøringsangste over for at skrive om hinanden, blot fordi de er medlemmer af samme fagforbund.

»Det er vigtigt, at journalister tør gå hinanden og mediebranchen som sådan kritisk efter i sømmene. Men man skal selvfølgelig gå efter historier, der har relevans for mediebrugerne og nøje overveje, om metoderne er berettigede,« siger han.

TV 2s medarbejdere reagerer ifølge deres tillidsrepræsentant med vrede, og korporlige trusler fyger angiveligt gennem luften, når Politikens journalist bliver nævnt.

Forbundet modtager jævnligt henvendelser fra journalister, der har følt sig truet i forbindelse med deres arbejde – men sjældent af andre journalister.

»Det er klart at journalister, der bevæger sig i kriminelle miljøer eller andre steder, hvor pressen ikke er velkommen, kan komme ud for den slags. Men det hører til sjældenhederne, at de ligefrem truer hinanden – og så i fagbladet. Det skal de selvfølgelig ikke. Der er begået en fejl, men de må slå koldt vand i blodet,« siger Fred Jacobsen.

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right